Με επιτυχία το 9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή επαγγελματιών υγείας, εθελοντών και φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το «9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων». Το συμπόσιο διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης ‘Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Ηρακλείου και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη, ξεκινώντας τις εργασίες, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Ηρακλείου και ο «Αιματοκρήτης» συνεχίζουν κι ενδυναμώνουν τη συνεργασία ετών με στόχο την ενίσχυση του πνεύματος εθελοντισμού, προσφοράς στο συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης. Στη συνέχεια η κ. Συγγελάκη ανέφερε ότι «Η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων αποτελούν ύψιστη έκφραση εθελοντισμού και ανθρωπισμού. Η έλλειψη αίματος και μοσχευμάτων και οι πολύ μεγάλες ανάγκες καθιστούν επιβεβλημένη την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των κοινωνικών φορέων και των πολιτών για να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες και δωρητές οργάνων». Επίσης τόνισε ότι «απαιτείται παράλληλα πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στα φαινόμενα της εμπορίας οργάνων και ιστών, της εμπορικής εκμετάλλευσης και του «μεταμοσχευτικού τουρισμού», που αποτελούν μορφή εμπορίας ανθρώπων και συνιστούν σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη σωματική ακεραιότητα. Φαινόμενα που δεν συμβιβάζονται με τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» Δρ. Ειρήνη Γεργιανάκη ευχαρίστησε το Δήμο Ηρακλείου, τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες αναφέροντας στο χαιρετισμό της: «Από καρδιάς, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια που με κάθε τρόπο εκφράσατε ως στήριξη, ως έμπνευση, ως αγάπη. Κ’ οι λέξεις φλέβες είναι μέσα τους αίμα κυλά,  μας θυμίζει ο Ρίτσος. Λέξεις που στην προσπάθεια να μπουν σε μια σειρά,  έγιναν συναισθήματα και αναμνήσεις, χαρές και εμπόδια που ξεπεράστηκαν, εικόνες από τις 1000 περίπου αιμοδοσίες του «Αιματοκρήτη», χαμόγελα από τους 20.000 εθελοντές αιμοδότες, φιλίες, συνεργασίες, πάθος να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα. Έγιναν σκέψεις που συνάντησαν ένα ισχυρό, ακλόνητο συναίσθημα ότι κανένας αγώνας δε πάει χαμένος, όταν οι άνθρωποι ενώνονται για το καλό, όταν από κοινού προσπαθούμε μαζί, για όσους έχουν ανάγκη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση και συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διοργάνωση απεύθυναν: Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ο Πανοσιολογιότατος Κύριλλος Χριστοφής, o πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Παύλος Μπαριτάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γεωργία  Μηλάκη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ανωγείων, Μιχάλης Δραμουντάνης, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Καθ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο εκπρόσωπος του ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου  Nίκος Τσακουντάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης, η Πρόεδρος ΣΕΑ Χανίων και μέλος ΔΣ ΠΟΣΕΑ Δέσποινα Ροδουσάκη, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο», κ. Αντιγόνη Αγγελάκη, η Προέδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗ Εμμανουέλα Φοινοκαλιώτη. Χαιρετισμούς απέστειλαν: ο Βουλευτής Ηρακλείου  Νίκος Ηγουμενίδης και ο Δήμαρχος Γόρτυνας  Λευτέρης Κοκολάκης.

Παρευρέθησαν επίσης: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κωνσταντῖνος Πετρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών μονάδων  Γιώργος Πιτσούλης, o Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ηρακλείου Σπύρος  Δοκιανάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Περικλής Κουτής,οι εκπρόσωποι Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου  Αγγελική Φωτοπούλου και Νικόλαος Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Γόρτυνας  Σταύρος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Δ. Αρχανών Αστερουσίων Ιωάννης Τζαγκαράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων  Μπάμπης Λεκάκης , η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μονάδας Επεξεργασίας της ΔΗΤΟΒ Δρ. Ειρήνη Μαυρουδή, o καθηγητής Νοσηλευτικής Ογκολογίας ΕΛΜΕΠΑ & μέλος ΔΣ του «ευ ζω» Χάρης Κωνσταντινίδης , ο πρόεδρος Συλλόγου Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ “Αναγέννηση”  Γεώργιος Χαλκιαδάκης, οι εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Βαρβάρας  Νίκος Καμνάκης και  Μανώλης Καλαιτζάκης, το διοικητικό στέλεχος συλλόγων με αναπηρία η  Έφη Πασπαλάκη,  ενώ διαδικτυακά συνδέθηκαν φοιτητές της νεοσύστατης ομάδας «Φλέβα Ζωής» του Πανεπιστημίου Πατρών και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πασχόντων με Θαλασσαιμία του Νοσοκομείου Ρίου Όλγα Κανελοπούλου,.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί