Δις ισόβια στον ένα κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα στο Σφηνάρι

Ανατροπή έφερε η απόφαση του μικτού ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης στην υπόθεση του διπλού φονικού στη Σφηνάρι.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το δικαστήριο καταδίκασε τον 57χρονο σε δις ισόβια για τις ανθρωποκτονίες, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστείας και 1 έτος για οπλοχρησία.

Τον 40χρονο σε 12 χρόνια για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 έτη για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου και 4 χρόνια για την απόπειρα ληστείας.

Ο χρόνος που θα εκτίσουν στη φυλακή, ωστόσο, δεν θα ειναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες, ο δεύτερος 18 έτη. Από τον χρόνο αυτόν, πρέπει να αφαιρεθεί και ο χρόνος που έχουν ήδη εκτίσει, που ειναι 4 χρόνια.

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχος για δυο ανθρωποκτονίες, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία κρίθηκε ο 57χρονος και ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στον φόνο του ηλικιωμένου, άμεση συνέργεια στον φόνο της ηλικιωμένης, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία ο 40χρονος.

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστεία και 1 έτος για οπλοχρησία. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, πρότεινε κάθειρξη 10 χρόνια για την άμεση συνέργεια, 6 έτη για την απλή συνέργεια, 4 έτη για την απόπειρα ληστείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί