Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και των γονιών τους

Εξελίξεων συνέχεια για την σοκαριστική υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» η οποία όπως φαίνεται έχει πολλά πλοκάμια, που βαραίνει και τις αρχές με τα φιλοξενούμενα παιδιά, όπως επίσης όσα έχουν φύγει κι αποφάσισαν να μιλήσουν, να μένουν απροστάτευτα. 

Σήμερα η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους.

Ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Η δέσμευση των λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της ΜΚΟ που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια μπήκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της οργάνωσης ως δωρεές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες εξελίξεις έρχονται μετά από μία σοβαρή καταγγελία, αυτή, του 19χρονου που είχε αποκαλύψει σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο και φέρεται να απειλήθηκε ευθέως ακόμα και με δολοφονία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί