Έργα και ημέρες ενός επικίνδυνου για τη χώρα και την κοινωνία νάρκισσου

Του Γιώργου Δημητρίου

Τα έργα και οι ημέρες ενός ΄΄διαταραγμένου΄΄πρωθυπουργού.

Θα σας παραθέσω στοιχεία επιστημονικής βιβλιογραφίας και τα έργα Μητσοτάκη  για να θαυμάσετε την Αυτού Μεγαλειότητα ενός ΄΄διαταραγμένου΄΄ και επικίνδυνου Νάρκισσου. Ας ξεκινήσω με το βρωμερότερο έργο του, αυτό που διχάζει τους Ελληνες σε πατριώτες και μη.

Ο΄΄ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ΄΄,που βρώμισε το πολιτικό σκηνικό με ακροδεξιούς και τάχα  μετανιωμένους  Ναζιστές. Επί εποχής του η αριστεία έγινε στη πράξη με την τοποθέτηση απογόνων δοσιλόγων των Ναζί σε μεγάλες πολιτικές θέσεις οι οποίοι ουδέποτε αποδοκίμασαν την δράση των προγόνων τους ως όφειλαν αναμειγνυόμενοι με τη δημόσια σφαίρα. Αυτό έκαναν τα παιδιά των Ναζί στη Γερμανία όταν πολιτεύθηκαν.

Η ροή του χρήματος από τα κρατικά ταμεία, Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, η ιδιωτικοποίηση -΄΄ληστεία΄΄ του δημοσίου κεφαλαίου κατευθύνθηκε αποκλειστικά σε απογόνους επιχειρηματικούς συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή. Οι απόστρατοί μας ας είναι πιο προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο τους και να μην υιοθετούν αβασάνιστα τις βρωμιές Μητσοτάκη ότι υπάρχουν λιγότερο πατριωτικά κόμματα  και ας ψάξουν σε κυβερνητικές θέσεις τους απογόνους των δοσιλόγων στους οποίους η οικογένεια Μητσοτάκη όχι μόνο αγκαλιάζει παλαιόθεν αλλά τους αποστέλλει στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς.

Αγαπητέ μου άγνωστε απόστρατε πόσο εθνικώς υπερήφανος θα πρέπει να αισθάνεσαι ως πολιτικός συνοδοιπόρος  απογόνου του οποίου ο πατήρ υπήρξε συνέταιρος του Αρχιναζί Γκαίμπελς… Ψάξτε λίγο πιο καλά την έννοια του πατριωτισμού. Οι Αμερικάνοι λένε πατριώτη αυτόν τον πολίτη που έχει καθαρό πόθεν έσχες πληρώνει τους φόρους και τα δάνειά του τα προσωπικά και του κόμματος και ασφαλώς δεν εννοούν πατριώτες αυτούς που πλούτισαν με επάγγελμα την πολιτική εξασθενώντας οικονομικά τη χώρα τους.

Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος πολιτικά – από κοντά και ο τάχα υπουργός της <<αναψύξεως>> και ΄΄γελωτοποιός του Δόγη΄΄

Μετέτρεψε το Δημόσιο κεφάλαιο σε χαριστικές ιδιωτικοποιήσεις σε 11 επιχειρηματικές οικογένειες μεταξύ των οποίων αυτές που άφησαν 19 δις φέσια σε τράπεζες χωρίς μία νομική κύρωση. Σε αυτούς παρέδωσε το  real estate  και την αγορά ενέργειας – ρήτρα αναπροσαρμογής και όλες τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Ε αυτή τη ΄΄ληστεία΄΄ τη βάπτισε ιδιωτικές επενδύσεις ενώ πρόκειται ουσιαστικά για κρατικές επενδύσεις όπου αναλαμβάνει το κράτος όλους τους κινδύνους (βλέπε τράπεζες 2012) και ιδιωτικοποιεί το σίγουρο κέρδος για τους φίλους και κολλητούς. Η άποψή μου είναι ταυτόσημη με τη βιβλιογραφία ότι σε τέτοιες κλασικές περιπτώσεις ίσως παράγονται πάρα πολλές μίζες – ενοίκια – ωφελήματα..

Προσπάθησε με τις υποκλοπές να εξασφαλίσει τη ροή χρήματος προς τους φίλους και κολλητούς ολιγάρχες.Οι λόγοι που τον οδήγησαν να παρακολουθεί και τους δικούς του υπουργούς έχει σχέση με την εκδούλευση που σχετίζεται με τη ροή του χρήματος αφενός και αφετέρου με τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ίδιου του Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται να είναι΄΄διαταραγμένος΄΄ Νάρκισσος όπως περιγράφει κάποιους πολιτικούς ηγέτες η επιστημονική βιβλιογραφία.

Είχα προειδοποιήσει με άρθρα μου ενάμιση χρόνο πρίν την εισβολή στην Ουκρανία για το τι ακριβώς θα έκανε ο Μητσοτάκης, όπως κάνουν όλες οι πολιτικές δυναστείες παγκόσμια, με τους ολιγάρχες στην αγορά ενέργειας και στα τρόφιμα. Θα έφτιαχνε ολιγοπώλια τα οποία ουδεμία σχέση θα είχαν με ελεύθερη αγορά δυτικού τύπου παρά μόνον ομοιότητες με αγορές Κολομβίας, Μεξικό, Ινδία και Πακιστάν. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται κυρίως από τις δύο αυτές αγορές. ΑΠΟΔΕΙΞΗ των ισχυρισμών μου η μέτρηση του ανταγωνισμού και των συγχωνεύσεων εξαγορών σε αυτές τις αγορές με ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση με σχετική νομική οδηγία της. Ο Δείκτης << HHI index >> ( https://www.justice.gov Herfindahi – Hirschman Index – Department of justice) (https://eurolex.europa.eu Guidelines on the assessment of horizontal mergers)

Γι αυτές τις δύο αγορές και το real estate, στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης θα πήγαινε ίσια στη φυλακή ενώ στην Ε.Ε όλα τα σχετικά νομοθετήματα αν προσβληθούν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα ακυρωθούν χαρακτηριστικά ως κατάφορες παραβάσεις ανταγωνισμού. Διαβάστε τις ιστοσελίδες και θα καταλάβετε τι πράττουν στα δυτικά φιλελεύθερα Δημοκρατικά κράτη .

Ψεύτης, Νάρκισσος και Εξουσιομανής.

Ο μεγαλεπήβολος ναρκισσισμός του μελετάται στην πολιτική ηγεσία, (βλέπε Delugo , 1997; Watts,et,all 2013). Είναι φανερός από την έλξη για γρήγορη και σίγουρη ανάβαση σε πολιτικές ηγετικές θέσεις, την εξουσιομανία του η οποία είναι κύριο χαρακτηριστικό της κληρονομικής εξουσίας της οικογένειας Μητσοτάκη όπως και όλων των δυναστικών οικογενειών σε 145 κράτη παρακαλώ, (βλέπε Bunell et,all 2008 ). Η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει κατηγορηματικά ότι ο΄΄διαταραγμένος΄΄πολιτικός ηγέτης Νάρκισσος καταδιώκει ακόμη και τους πολιτικούς του συντρόφους ακόμη και με υποκλοπές, (βλέπε Brunell et,al.,2018 ). Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης και αναζητά διαρκώς την υπερδιογκωμένη  αυτοπροβολή και για αυτό αγόρασε ΜΜΕ και 10΄΄άνκορμαν τζουκμπόξ΄΄με κρατικό χρήμα, (βλέπε NPD ,APA,2013) (Post,1993), (Steinberg,1996 and Glad,2002)

O άρρωστος αυτοθαυμασμός του, πχ στην πανδημία αφού επιδότησε τα ΜΜΕ και τον Σωτήρη Τσιόδρα με τα χρήματα των φορολογουμένων, τον θαύμασαν ως Μωυσή και αφού πέρασε η χρονική επιρροή της επιδότησης ο Τσιόδρας είπε το << αποτύχαμε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς παραπάνω >>. Σε όλα τα θέματα λειτουργεί ως πολιτικός τυχοδιώκτης που αυτοθαυμάζεται. Η βιβλιογραφία λέει ότι οι πολιτικοί ηγέτες αυτοί διχάζουν και δημιουργούν αντιπαλότητες οι οποίες τους οδηγούν σε μεγάλες αποτυχίες στα πολιτικοκοινωνικά ,οικονομικά θέματα και προσοχή σε Εθνικές τραγωδίες. Στην αρχή οι Ναρκισσιστές γίνονται δημοφιλείς αλλά στο τέλος καταρρέουν με γδούπο, (βλέπε Lecket et,all,2015).

Η επιθυμία του Νάρκισσου Μητσοτάκη να διατηρήσει την εξουσία και το προσωπικό του συμφέρον τον επηρεάζει στο πώς διαχειρίζεται τα κρατικά και τα εθνικά συμφέροντα και την προοπτική επανεκλογής του με τις υποκλοπές και το στήσιμο ενός επιτελικού παρακράτους. Όλοι οι Νάρκισσοι πολιτικοί ηγέτες εκτιμούν μόνο τα προσωπικά τους οφέλη και ας είναι σε βάρος των άλλων και ας βάζουν σε κίνδυνο το ίδιο το Κράτος (βλέπε Horowitz et,all,2015).

Ο Ανδρουλάκης αν δεν κινηθεί ως πολιτικός αρχηγός θα χαθεί από τη διαπλοκή που τον΄΄ανέθρεψε΄΄

Αντί να πάρει σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες ο Ανδρουλάκης ως οφείλει τρέχει στα δικαστήρια – Ευρωδικαστήρια και μυξοκλαίει. Καλά είναι αυτά αλλά έπρεπε να έπονται από τις πολιτικές κινήσεις. Κατά τη γνώμη μου ο Ανδρουλάκης έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και την Καραμανλική πτέρυγα με σκοπό να διερευνήσει την πιθανότητα προεκλογικής συνεργασίας των κομμάτων με σκοπό την ΚΑΘΑΡΣΗ της χώρας από το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη. Μετά τις καταγγελίες για υποκλοπές και το στιγματισμό ενός πολιτικού αρχηγού ή ο Ανδρουλάκης θα χαθεί από την πολιτική σκηνή ή ο Νάρκισσος που ήθελε να ελέγξει τη ροή χρημάτων προς την ολιγαρχία, να σιγουρέψει την εξουσία του εκβιάζοντας τον Ανδρουλάκη και όχι μόνο.

Συμπέρασμα ας βγάλει ο καθένας ανάλογα με τα κομματικά γυαλιά πού φορεί. Η Επιστήμη όμως και η εμπειρία ξέρει καλύτερα.

ΥΓ. Δεν πιστεύω να υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι  η κόντρα Μαρινάκη – Μητσοτάκη είναι αληθινή; Οι δύο αυτοί αρχοντοχωριάτες νομίζουν ότι επειδή οικονόμησαν από την πολιτική εύνοια είναι και ιδιαιτέρως έξυπνοι και όλοι οι άλλοι είμεθα κάφροι. Και οι δύο είναι καθαρά νούμερο ένα στον τακτικισμό, στα Αγγλικά ΄΄Pure One΄΄.

ΥΓ.2 Αδωνις Γεωργιάδης άλλος πολιτικός΄΄Λωλός Νάρκισσος΄΄ που παριστάνει τον Υπουργό. Το να έχεις επάγγελμα πχ. του βοηθού νοσοκόμου για 30 χρόνια δίπλα σε γιατρούς αυτό δε σημαίνει ότι θα αναβαθμιστείς ως νοσηλευτής και πολύ περισσότερο ως ιατρός. Το να πουλάς βιβλία του Χίτλερ δε σε καθιστά ικανό να καταλαβαίνεις πώς λειτουργούν οι αγορές χωρίς τις σχετικές σπουδές στην ανταγωνιστικότητα. Υπουργός Αναπτυξης έγινε ελέω Σαμαρά και ολιγαρχών για την υπεράσπισή τους να μην πληρώσουν τηλεοπτικές άδειες και όταν έπεσαν τα΄΄κουμπιούτερ΄΄στις εσωκομματικές της Ν.Δ για να εκλεγεί ο Κούλης και να γλύψει και εκεί.

Το καλάθι της ΄΄φασιστοσκουφίτσας΄΄είναι άλλη μία ακροδεξιά μπαρούφα ενός επαγγελματία τηλεπωλητή οποίος ενοικιάζει τις πολιτικά χυδαίες απόψεις και ύβρεις του  στην ακροδεξιά, στη δεξιά και στους βασιλοχουντικούς. Βρίζει δεξιούς φιλελεύθερους και κεντρώους με την ίδια ευκολία με την οποία εξευτελίζεται ως πολιτικό΄΄μαιμούνι΄΄για μία καρέκλα. Ενοικιάζει τις μ@λ@κίες του σε όποιον του δώσει καρέκλα ενώ σε καμμία δυτική χώρα τα ΜΜΕ δεν θα τον έβαζαν να παριστάνει καθημερινά τον μ@λ@κα όπως τον περιγράφει ο Αμερικανός φιλόσοφος και καθηγητής του Princeton University Dr. Harry Frankfurt στο βιβλίο του για τη θεωρία της μαλακίας με τον τίτλο << On Bullshit >>.Έγινε και επιστημονική βιβλιογραφία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί