Οικοδόμοι Ρεθύμνου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για την υγεία εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, στην οποία αναφέρει:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου  καταγγέλλει την Κυβέρνηση της ΝΔ που δίνει το μεγάλο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Δημόσιο σύστημα Υγείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κλινικαρχών, των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας, όλων αυτών που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τις «ευαισθησίες» τους την περίοδο της πανδημίας που μας πουλούσαν τις υπηρεσίες τους πανάκριβα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους και όχι τις ανάγκες του λαού.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης, αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύει συνολικά τους όρους παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το λαό. 

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά όλο το λαό, που θα πεθαίνει στις μακρόχρονες λίστες της αναμονής που θα γίνουν ακόμη χειρότερες, και  επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς. 

Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας! Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας. 

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου απαιτεί:

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί