Ν. Ηγουμενίδης στο Συνέδριο Αξιωματικών του Λιμενικού: «Η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

Χαιρετισμό στο 15ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο απηύθυνε ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής αφού καλωσόρισε τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στο Ηράκλειο και σημείωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στη γεωστρατηγική θέση της Κρήτης αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσει η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε στα πλαίσια του Συνεδρίου ότι πρόκειται για συγκυρία κατά την οποία «δεν πρέπει και δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και για μια περίοδο που η Ελλάδα δικαιούται και οφείλει να προβεί άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία η ενίσχυση και η ικανοποίηση αιτημάτων των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικά για τα θέματα του Λιμενικού Σώματος, σημείωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, το Υπόμνημα Διεκδικητικού Πλαισίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και αφορά από τα ζητήματα της εκπαίδευσης, των προαγωγών, θέματα προσωπικού, μισθολογικά, επιδομάτων κινδύνου και άλλα, είναι θέματα που θα πρέπει εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «όλοι οι τομείς δράσης του Σώματος (ναυτιλία, ασφάλεια, αστυνόμευση, περιβάλλον, φύλαξη συνόρων) δεν μπορούν να αφήνονται στη τύχη τους ή στην ευσυνειδησία και την ακεραιότητα των μελών, αλλά απαιτούν και έμπρακτη στήριξη από πλευράς της Πολιτείας».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση και να καλωσορίσω τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος εδώ στο Ηράκλειο. Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε εδώ σε μια περιοχή που αποτελεί πύλη εισόδου της Ανατολικής Μεσογείου με ιδιαίτερο γεωστρατηγικό ρόλο. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου και επιτρέψτε μου να σημειώσω την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο που έχει επιδειχθεί σε όλη την περίοδο της προσφυγικής κρίσης. Σε μια περίοδο που δεν πρέπει και δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και σε μια περίοδο που η  Ελλάδα δικαιούται και οφείλει να προβεί άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Ανατολική Μεσόγειο έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία η ενίσχυση και η ικανοποίηση αιτημάτων των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπόμνημα Διεκδικητικού Πλαισίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και αφορά από τα ζητήματα της εκπαίδευσης, των προαγωγών, θέματα προσωπικού, μισθολογικά, επιδομάτων κινδύνου και άλλα, είναι θέματα που θα πρέπει να τα δούμε επισταμένα και με τη δέουσα προσοχή. Όλοι οι τομείς δράσης του Σώματος (ναυτιλία, ασφάλεια, αστυνόμευση, περιβάλλον, φύλαξη συνόρων) δεν μπορούν να αφήνονται στη τύχη τους ή στην ευσυνειδησία και την ακεραιότητα των μελών, αλλά απαιτούν και έμπρακτη στήριξη από πλευράς της Πολιτείας. Είμαι βέβαιος πως πολλές από όλες αυτές τις ανάγκες θα αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο στο Συνέδριο σας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες και είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί