Φονική κακοκαιρία στην Κάτω Ιταλία: Τουλάχιστον 12 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο νησί Ίσκια – Πληροφορίες για νεκρή γυναίκα (Βίντεο)

Τουλάχιστον μία γυναίκα έχει σκοτωθεί μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την Κάτω Ιταλία (και κυρίως το νησί Ίσκια), προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και αποκλείοντας περιοχές, βυθίζοντάς τις στη λάσπη.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, στο μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να είναι αλλοδαπή από χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, η τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας κάνει λόγο για 12 αγνοούμενους (ανάμεσά τους, μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος και μια 25χρονη), ενώ 30 οικογένειες είναι αποκλεισμένες από τις λάσπες, χωρίς ρεύμα και νερό στα σπίτια τους. 

Συνολικά, δεν υπάρχει πρόσβαση ή επικοινωνία με περίπου 100 ανθρώπους που ήταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες».

Νωρίτερα, εκκενώθηκε ξενοδοχείο, με 30 τουρίστες και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών. 

Μέχρι το βράδυ, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου διακόσιοι κάτοικοι, για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα από το νερό που μετατράπηκε σε χείμαρρους, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Η τοποθεσία Κασαμίτσιολα πλημμύρισε και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

«Πρόκειται για μια τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Η θάλασσα στην περιοχή παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί