«Να σπάσει ο κύκλος του φόβου»: Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία στην Αθήνα (Βίντεο & φωτο)

«Το όχι είναι όχι ακούστε το καλά, για όλες τις Ελένες θα είμαστε γροθιά»

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρία ενάντια στην έμφυλη βία πραγματοποιούν στην Αθήνα, φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Παράλληλα σε όλη τη χώρα διοργανώνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, συζητήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις. 

Στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του να καλεί σε μετατροπή του «μαύρου χρώματος της βίας στο πορτοκαλί της ισότητας και της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών μας».

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούνται δύο διαφορετικές πορείες, στη μία υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν άφησαν τη διαδήλωση να στρίψει στην οδό Ερμού.

«Δραστηριοποιούμαστε καθημερινά για να σπάσει ο κύκλος του φόβου, ώστε οι γυναίκες να τολμούν να καταγγέλλουν και να βρίσκουν το δίκιο τους» τονίζει η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, που αποτελείται από 22 φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις.

Στη συγκέντρωση ακούγονται συνθήματα όπως «Το όχι είναι όχι ακούστε το καλά, για όλες τις Ελένες θα είμαστε γροθιά» και «Οι Ιρανές μας δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο, στη βία του συστήματος ποτέ κανένα μόνο» ενώ με πρωτοβουλία της γυναικείας ομάδας ΜΩΒ πραγματοποιήθηκε δρώμενο.

Άλλα συνθήματα που ακούγονται στην διαδήλωση είναι «Δεν είναι η αγάπη, δεν είναι ο θυμός, το χέρι τους οπλίζει ο μισογυνισμός» και «Κανένας δεν ρωτάει ποτέ τον βιαστή, τι φόραγε, αν έβγαινε, αν έπινε πολύ».

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτογραφίες/βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί