Ν. Ηγουμενίδης: Δραματικά πίσω η χώρα μας στο θέμα της δωρεάς οργάνων

Παρέμβαση στο θέμα της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης μέσα από χαιρετισμό στο 9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία & την Δωρεά Οργάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Σχετικά με το ζήτημα της αιμοδοσίας ο βουλευτής σημείωσε ότι όλες οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν πλέον να προχωρήσει η σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας με την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και με την πλήρη στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. «Δε νοείται Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς το προσωπικό που του αρμόζει και χωρίς την κεντρική και ψηφιοποιημένη διαχείριση του αίματος. Πρέπει να είναι εθνικός στόχος η πλήρης κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντές αιμοδότες που με συστηματικό τρόπο προσφέρουν αίμα και η ολοκλήρωση μιας μεταρρύθμισης που δεν πρέπει άλλο να μένει στα συρτάρια», όπως αναφέρει ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά την δωρεά οργάνων, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει ότι η χώρα μας βρίσκεται δραματικά πίσω και πως η απόκλιση από τους μέσους όρους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι τεράστια. «Μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της ανάδειξης της πραγματικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, η δωρεά οργάνων θα πρέπει να εμπεδωθεί σε όλο το φάσμα της κοινωνίας με μια πανελλήνια συστράτευση». Μέσα από τον χαιρετισμό του ο βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί