Κιβωτός του Κόσμου: Σύλληψη κοινωνικής λειτουργού για κατοχή όπλου

 Κατά τη σημερινή έφοδο της ασφάλειας από τις έρευνες εντοπίστηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι

Στη σύλληψη της υπεύθυνης κοινωνικής λειτουργού της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, προχώρησαν οι αρχές, καθώς κατά τη σημερινή έφοδο της ασφάλειας από τις έρευνες εντοπίστηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι.

Η κοινωνική λειτουργός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξε ότι το όπλο δεν είναι δικό της και το είχε εκεί ο προηγούμενος εργαζόμενος. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι διενεργείται έλεγχος σχετικά με τον ιδιοκτήτη του όπλου.

Παράλληλα, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στην «Κιβωτό» αφορά σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας και εστιάζει σε 15 άτομα τα οποία διοικούσαν τη ΜΚΟ. Την ίδια ώρα ερευνώνται όλες οι δομές της Οργάνωσης. Χθες οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στη δομή της Χίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό. Εκεί επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν τα βιβλία και όσα στοιχεία υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης. Ερευνάται πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το 2014 μέχρι σήμερα στα ταμεία της «Κιβωτού», έμπαιναν 5-6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιείται έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η μητέρα του, η πρεσβυτέρα που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, 7 μέλη του πρώην ΔΣ και 5 διευθυντικά στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου , ενώ την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Ανηλίκων κατέθεσαν δύο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης.

Πληροφορίες από Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί