Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη: «Με προκαλούν για να δουν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου»

«Με προκαλούν για να δουν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου», είπε εκνευρισμένος ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την διάρκεια της κατάθεσης της ηθοποιού Λένας Δροσάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που εξετάζει τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος του θιασάρχη.

Κατά την εξέτασή της, η κ. Δροσάκη ρωτήθηκε εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε μια περίπτωση, λέγοντας ωστόσο πως δεν αφορά βιασμό και πως δεν μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζετε κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.

Δροσάκη: Συγγνώμη δεν το ήξερα…

Ο κατηγορούμενος εμφανώς εκνευρισμένος, σηκώθηκε από το εδώλιο και άρχισε να φωνάζει προς την ηθοποιό «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;». Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός μάλιστα φέρεται να κινήθηκε και εναντίον της.

Στην σκηνή παρενέβη η σύζυγος του κατηγορούμενου ο οποίος αφού ηρέμησε, ζήτησε τον λόγο:

«Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν την αντίδραση», είπε στους δικαστές. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Καταπέλτης η Λένα Δροσάκη: «Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις»

Μέσα σε συναισθηματικά έντονο φορτισμένο κλίμα η Λένα Δροσάκη περιέγραψε χθες, ξεσπώντας σε κλάματα όσα βίωσε κατά το παρελθόν από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όπως είπε η μάρτυρας, γνωρίστηκαν το 2007, όταν είχε πάει με φίλες της στα γυρίσματα του σίριαλ «Λάκης ο Γλυκούλης». Του είχε δώσει το τηλέφωνό της και στη συνέχεια ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε να της τηλεφωνεί.

«Κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανιζόταν. Ρώταγα “ποιος είναι, ποιος είναι;” και μου απαντούσε “έχω κ…..ι, θέλω να σε χ..ω”. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε “ο Πέτρος”. Του έλεγα “κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ”. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα… Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος.

«Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: “Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά, αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά, φεύγοντας θυμάμαι αυτήν τη κίνηση σαν να μου λέει: “Στο είπα, έχω αυτήν τη δύναμη να μην περάσεις”. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τη έδρα για την παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβηκε το 2018, για την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα η κυρία Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη κατέθεσε ότι είχε ρωτήσει την ηθοποιό εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε ή εάν θα σκηνοθετούσε, λέγοντας πως εφόσον θα ήταν στη σκηνή εκείνη δεν θα ήθελε να παίξει στο έργο. «Η Κάτια Δανδουλάκη μου είπε “μην ανησυχείς, θα είσαι υπό την προστασία μου”. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί