Δίκη Φιλιππίδη: «Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις» – Κόλαφος οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας

Με τις καταθέσεις διοικητικού στελέχους του ANT1 και της ηθοποιού Ρένας Δροσάκη συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία των καταθέσεων μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απόπειρες βιασμού.

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του και αφού η ίδια ήρθε εκείνος κλείδωσε την πόρτα πίσω της. «Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό από τη μέση και κάτω. Τον πλησίασα και του είπα “τι κάνεις ρε μ…..” Mου απάντησε “πάρτον στο στόμα σου”. Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας», σημείωσε η ίδια ενώπιον της έδρας.

Αναφορικά με το πώς γνώρισε τον κατηγορούμενο, η ίδια είπε: «Με τον κ. Φιλιππίδη γνωριστήκαμε το 2016. Ετοιμάζαμε το σόου “your face sounds familiar”Ο κ. Καλημέρης, τότε διευθυντής του Ant1 μας είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης επιθυμεί να βρίσκεται στην επιτροπή του σόου. Εμείς ξαφνιαστήκαμε που ένας ηθοποιός σαν και αυτόν ήθελε να συμμετάσχει σε ένα σόου. Είχε μεγάλη δύναμη τότε. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Καλημέρης μας είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης είχε μια οικονομική δυσκολία και ήθελε να τον βοηθήσει», ανέφερε η μάρτυρας ξεκινώντας την κατάθεσή της.

Όπως είπε στην αρχή της συνεργασίας τους, δημιουργήθηκε με όλα τα μέλη της ομάδας μια «ωραία σχέση», με τα πράγματα να αλλάζουν προς το χειρότερο στη συνέχεια, όταν ο κατηγορούμενος είχε ένα άγριο ξέσπασμα σε ένα από τα live του σόου. «Σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μας είπε “με κάνετε ρεζίλι, με ξευτιλίζετε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης”», κατέθεσε η μάρτυρας. Λίγο μετά, την κάλεσε το καμαρίνι του, χωρίς η ίδια να γνωρίζει το λόγο, όπως είπε.

Πριν πάει στο καμαρίνι η ίδια ζήτησε από δυο συναδέλφους της να βρίσκονται σε διπλανό χώρο, όπως είπε. «Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε “πέρνα”. Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα “τι κάνεις ρε μ….;”. Και τότε μου είπε: “πάρτον στο στόμα σου”. Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ», είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι απευθύνθηκε στον Τζ. Καλημέρη, όπως και τον Θ. Κυριακού. «Μιλήσαμε τους εξήγησα το περιστατικό, ο κ. Καλημέρης μου είπε “πες μου τι θέλεις να κάνω” και κ. Κυριακού μου είπε “μην ανησυχείς εγώ είμαι εδώ”».

«Από το 2019 και έπειτα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο»

Και από το 2019 ξεκίνησε καταιγισμός μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από τον Πέτρο Φιλιππίδη, όπως υποστήριξε. Απάντησε σε ένα απ’ αυτά, καθώς ο κατηγορούμενος της ζητούσε επίμονα δουλειά στον τηλεοπτικό σταθμό. «Του είπα να έρθει στην εργασία μου. Ήρθε σε μια καφετέρια, κάτω από το κανάλι. Μαζί μου ήταν και ένας συνάδελφος που είχε καθίσει σε ένα διπλανό τραπέζι. Μου είπε ότι έχει τρομερή ανάγκη από δουλειά, μου ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό του 2016. Μου είπε ακόμη ότι διένυε μια σκοτεινή περίοδο και ότι η βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει» τόνισε η μάρτυρας και συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε: «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκα, του είπα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως “ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες”Ο διευθυντής έμαθα ότι τον κάλεσε και του είπε “ναι, βεβαίως Πέτρο ό,τι υπάρξει θα συνεργαστούμε”. Μετά από αυτό εγώ δεν είχα καμία επαφή με τον κ. Φιλιππίδη και τον περίγυρό του».

«Τι κάνεις μωράκι»

Ακόμη, η εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε ότι πριν το περιστατικό του 2016, ο κατηγορούμενος της είχε κάνει βιντεοκλήση. «Είχε πάρει ένα αέρα – μπορεί να φταίω και εγώ που τον έδωσα – είχε φτάσει σε σημείο να μου κάνει μια βιντεοκλήση. Σε αυτή τη βιντεοκλήση φορούσε κόκκινα γυαλιά και λευκή μπλούζα και μου είπε “τι κάνεις μωράκι”. Από κάτω ήταν γυμνός. Το μόριο του φαίνονταν και το άγγιζε», είπε και πρόσθεσε: «Σε διάφορα τηλέφωνα που έκαναν μετά οι δημοσιογράφοι του σταθμού στην κ. Νίνου εκείνη τους έλεγε “δεν θα σας μιλήσω γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό”. Την ρώταγαν ποιο είναι το φίδι το κολοβό και εκείνη τους έλεγε “μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι”. Εγώ είμαι η κοκκινομάλλα στο σταθμό».

Η κατάθεση της 2ης μάρτυρα κατηγορίας

Στη συνέχεια, η ηθοποιός Ρένα Δροσάκη ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να καταθέσει για την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Μου είπε πως “αν δεν μου κάτσεις θα σε κόψω”». Η ηθοποιός βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης ενώ περιέγραφε την αλληλεπίδραση της με τον κατηγορούμενο από το 2006 που γνωρίστηκαν, όταν εκείνη πήγε με συμφοιτήτριές της να δει τα γυρίσματα της σειράς «Λάκης ο Γλυκούλης», στην οποία, εκείνος πρωταγωνιστούσε. «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα “ποιος είναι, ποιος είναι” και μου απαντούσε “έχω καυ….., θέλω να σε χ…..” Ρώταγα “ποιος είναι” και έλεγε “ο Πέτρος”. Του έλεγα “κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ”. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές», είπε η ηθοποιός στην έδρα.

«Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις»

Έπειτα, μην μπορώντας να συγκρατήσει την συναισθηματική της φόρτιση ξέσπασε σε λυγμούς και είπε: «Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε “Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει  προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει “στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις”. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας μίλησε για τη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε, της είχε πάρει συνέντευξη αφότου βραβεύθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και ήθελε να κάνουν παρέα. Όπως κατέθεσε ωστόσο, μία από τις φορές που βγήκαν ήρθε και ο Πέτρος Φιλιππίδης, χωρίς η ίδια να έχει ερωτηεθί ή ενημερωθεί. «Έπαθα σοκ, έλεγα “τι θα γίνει τι θα μου πει”. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται», ανέφερε η Ρένα Δροσάκη.

Επίσης, μίλησε και για άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη της επαναλάμβανε πιεστικά να συνεργασθεί με τον ίδιο σε τηλεοπτική σειρά. Όμως εκείνη, όπως κατέθεσε, απέφευγε με διάφορα προσχήματα την όποια συνεργασία.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στη παράσταση που η Κάτια Δανδουλάκη ανέβασε και στην οποία η ίδια συμμετείχε, η κυρία Δροσάκη τόνισε πως ρώτησε τη συνάδελφό της για το αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είχε ρόλο στο έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς “θα είσαι υπό την προστασία μου”. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες».

Μάλιστα, η κ. Δροσάκη ανέφερε ότι ήταν πολλές οι φορές που ο κατηγορούμενος εκδήλωσε εκρήξεις θυμού στις πρόβες επειδή την έβλεπε να μιλάει με συναδέλφους: «Αν εγώ μιλούσα στο διάλειμμα με έναν από τους συναδέλφους μου, μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη, θα υπήρχαν εντάσεις….. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Μου είπε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε “ποιος είναι ο Θεός εδώ”;….»

Οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων κατηγορίας αντιμετωπίστηκαν με σφοδρές αντιδράσεις από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, η οποία ζήτησε να κληθεί ο Τζ. Καλημέρης ώστε να καταθέσει για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της πρώτης μάρτυρας που εργάζεται στον ANT1, αφού οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη αμφισβήτησαν την αξιοπιστία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί