Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Έριξαν την ιστοσελίδα

Εκτιμούν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση

Εκτός λειτουργίας είναι από νωρίς το απόγευμα η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς δέχεται επίθεση. Σύμφωνα με τη Ρομπέρτα Μέτσολα, μια ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου ανέλαβε την ευθύνη.

«Οι ειδικοί μας στον τομέα της πληροφορικής αντιστέκονται και προστατεύουν τα συστήματά μας. Αυτό, αφού ανακηρύξαμε τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Η απάντησή μου “Δόξα στην Ουκρανία”» δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαθεσιμότητα του ιστότοπου επηρεάζεται επί του παρόντος από υψηλά επίπεδα κίνησης στο εξωτερικό δίκτυο δήλωσε νωρίτερα ο Jaume Duch, επικεφαλής εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μίλησε για επίθεση DDOS (Distributed Denial of Service). Παράλληλα σημείωσε ότι οι ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εργάζονται για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

«Είμαστε κάτω από μια εξωτερική επίθεση. Την πιο εξελιγμένη στην πρόσφατη ιστορία», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

«Δεν μπορούμε φυσικά να πούμε ποιον να κατηγορήσουμε, αλλά εγκρίναμε σήμερα ένα ψήφισμα που αποκαλεί τη Ρωσία κράτος χορηγό της τρομοκρατίας», είπε ο αξιωματούχος στο Euronews.

Τι είναι οι επιθέσεις DDOS

Μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DDoS) στοχεύει τοποθεσίες web και διακομιστές, διακόπτοντας τις υπηρεσίες δικτύου. Μια επίθεση DDoS επιχειρεί να εξαντλήσει τους πόρους μιας εφαρμογής. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις επιθέσεις κατακλύζουν μια τοποθεσία με τυχαία κυκλοφορία, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργικότητα της τοποθεσίας Web ή την πλήρη αποσύνδεσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί