Χαβιάρια και κουβαδάκια για έναν εγωπαθή και προκλητικό μέχρι το τέλος της πρωθυπουργίας του

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για «αριστερούς του χαβιαριού» και «σοσιαλιστές της σαμπάνιας» για να λάβει άμεσα την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που τον χαρακτηρίζει ως «πρωθυπουργό της φτώχειας» που «προκαλεί την ελληνική κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός, την πρώτη μέρα της παρουσίας στην Αχαΐα, σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό χρώμα υπερασπίστηκε σθεναρά το καλάθι του νοικοκυριού που «ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα» και περιέγραψε ποιους δεν αφορά (σ.σ. το καλάθι): «τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας». Και όσοι το σνομπάρουν, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, «ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού».

Μέσα σε ένα κρεσέντο δαπίτικου λαϊκισμου αμφιθεάτρου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Αυγή”, ο πρωθυπουργός μίλησε για αριστερούς του χαβιαριού, σοσιαλιστές της σαμπάνιας και άλλα άνοστα ακροδεξιά ανόητα κλισέ.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, συνεχίζει στο κεντρικό της σχόλιο η “Αυγή”. Αυτό είναι γνωστό. Είναι επίσης γνωστό ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει χρειαστεί να πάει σούπερ μάρκετ, πολλώ δε μάλλον να υπολογίσει αν τα χρήματα στο πορτοφόλι φτάνουν για όλα τα προϊόντα που χρειάζεται η οικογένειά του. Ούτε καν με τηλεοπτικά συνεργεία και κουστωδίες κολάκων, κατά το πρότυπο του υπουργού επί της αναπτύξεως και προώθησης γνωστής αλυσίδας.

Την ώρα που με το πλαίσιο που νομοθέτησε η δική του κυβέρνηση «κοράκια» με αστυνομική συνοδεία μπουκάρουν στα σπίτια των αδύναμων, σε ακόμα μια εκδήλωση στη γυάλα ασφαλείας του κομματικού ακροατηρίου βγήκε να πανηγυρίσει και να μας πείσει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» χτύπησε την ακρίβεια και ανακούφισε τους πολίτες. Δεν φτάνει που λέει ψέματα, προκαλεί κι από πάνω.

Ο μαγικός κόσμος στον οποίο ζει δεν περνάει στην κοινωνία. Κι αν δεν έχει… συνακροαστεί τις συζητήσεις των πολιτών, ας ρίξει μια ματιά, στις δημοσκοπήσεις που τόσο εκτιμά, εκτός από τη μείωση της ψαλίδας, στα ποιοτικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα στην ικανοποίηση των πολιτών για το «καλάθι του νοικοκυριού». Η απουσία ενσυναίσθησης και ο κυνισμός γεννούν οργή. Θα έχει χρόνο να το αντιληφθεί όταν οι πολίτες θα τον στείλουν… σ’ άλλη παραλία.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Προκαλεί την ελληνική κοινωνία

Φυσικά, τα όσα είπε δεν έμειναν αναπάντητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Πάτρα.

«Ο πρωθυπουργός της φτώχειας προκαλεί την ελληνική κοινωνία, ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι έχοντας την απόλυτη ευθύνη της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει πως «δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία ούτε τον ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Απλά κουνάει το δάχτυλο σε όσους δυστυχούν και αντιδρούν στις άθλιες πολιτικές του».

Τον χαρακτηρίζει «θλιβερό» και δειλό» που «κοκορεύεται όταν απευθύνεται στον μικρόκοσμο του κόμματός του, κρύβεται όταν καλείται να απαντήσει στον ελληνικό λαό: να απαντήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την καθημερινότητα της ακρίβειας, το καθεστώς των εξώσεων για τους πολλούς και των ”πάτσηδων” για λίγους».

Σύντομα, αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου, ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα καταλάβει ότι κάποτε όλα τελειώνουν. Απλά στην περίπτωσή του αυτό θα γίνει με πάταγο.Όπως πάντα γίνεται με τους αλαζόνες ηγεμονίσκους που μπερδεύουν τον ίσκιο με το μπόι τους».


Στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας (alco-alpha 21/11/2022) μόλις το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χρησιμοποιεί το καλάθι πολλές φορές, τη στιγμή που το 24% απάντα «λίγες φορές», ενώ το 44% «καθόλου». Ίδιο ακριβώς (28%) είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως το καλάθι καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, με το 49% να απαντά αρνητικά. 

Τελικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του; Μόλις το 4% απαντά «πολύ», ενώ το 35% απαντά «καθόλου». Συνολικά, το 32% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 52% καθόλου ή λίγο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί