Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσαν συνάδελφοι και φίλες της ηθοποιού που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού

«Όταν σε απειλεί ο παραλίγο βιαστής σου, φοβάσαι»

Με τις καταθέσεις δύο ηθοποιών, φίλες με την δεύτερη ηθοποιό που καταγγέλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική βία, συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του κατηγορούμενου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Στις καταθέσεις τους οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα και Ανδρομάχη Δαυλού είπαν ότι η συνάδελφος και φίλη τους, τους είχε μιλήσει για την απόπειρα βιασμού που κατήγγειλε ότι είχε υποστεί από τον κατηγορούμενο θιασάρχη το 2010 μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο «Μουσούρη» όπου τον συνάντησε προκειμένου να της δώσει ρόλο στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Όπως κατέθεσε η ίδια, της εκμυστηρεύτηκε ότι «είχε κληθεί να κάνει μια αντικατάσταση στην παράσταση “Μπακαλόγατος” και πως της επιτέθηκε ο κατηγορούμενος. Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ ταραγμένη. Μου είπε ότι κλείδωσε την πόρτα, ότι εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ότι της κατέβασε τα ρούχα». Επίσης ανέφερε ότι ήταν «πολύ βίαιος κι “εγώ ούρλιαζα, ούρλιαζα! Κοπανούσα την πόρτα”. Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει, της είπε “θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”».

Όσον αφορά τις απειλές που φέρεται να εξαπέλυε ο κατηγορούμενος, η μάρτυρας είπε ότι «την ωθούσε να επαναλαμβάνει τις χυδαίες εκφράσεις στο τηλέφωνο. Της έλεγε “πες το γιατί όπου είσαι θα έρθω να σε ψάξω”» και πως η καταγγέλλουσα φοβόταν ότι όπου ήταν θα πήγαινε να τη βρει.

Όταν η έδρα ρώτησε, τι πίστευε η καταγγέλλουσα ότι θα της έκανε ο κ. Φιλιππίδης, η μάρτυρας είπε ότι «ήταν υπό το καθεστώς απειλής. Μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έρθει στο σπίτι της. Μπορεί να την παρακολουθούσε. Η απειλή ήταν σαφής. “Σήκωσε το τηλέφωνο, θα έρθω εκεί που θα είσαι”».

Και στην ερώτηση αν ο φόβος ήταν υπερβολικός, είπε: «Θεωρώ ότι όταν το θύμα ακούει τον παρ’ ολίγον βιαστή του φοβάται».

Η δεύτερη μάρτυρας, επίσης ηθοποιός και φίλη της καταγγέλλουσας, είπε ότι τη γνώρισε σε παράσταση το 2015 και έγιναν φίλες.

Όπως είπε, το καλοκαίρι του 2016 «ήρθε να δει εμένα και το νεογέννητο μωράκι μου. Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου “παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει κι ο Φιλιππίδης”. Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει “μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού”».

Όπως κατέθεσε η ηθοποιός, «της λέω, σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα. “Όχι” μου λέει, “κάτι παραπάνω”. Εγώ της είπα ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το “Κλειδί” να κάνω ένα μικρό ρόλο». Κατά την μάρτυρα ο κατηγορούμενος μετά από το εν λόγω γύρισμα για την σειρά και αφού της είπε πως ήταν πολύ καλό «φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δεν συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι πως δεν μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακάλεσε ποτέ, αλλά δεν έρχονται πια σε εμένα κι αλλά σενάρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί