Κιβωτός του Κόσμου: Νέοι μάρτυρες καλούνται σε κατάθεση

Τέσσερα πρόσωπα στο “κάδρο” των ερευνών

Σωρεία καταγγελιών για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”, θα ερευνήσει άμεσα η Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν χρεωθεί την έρευνα, Αικ. Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή, προχωρούν από αύριο κιόλας σε καταθέσεις μαρτύρων. Κυρίως πρόκειται για παιδιά που έχουν διαμείνει κατά καιρούς σε δομές της ΜΚΟ αλλά και σε εργαζόμενους αυτών.

Νωρίτερα, δύο διαδοχικά e-mails που εστάλησαν από το Συνήγορο του Πολίτη στην Εισαγγελία Ανηλίκων, εντός των οποίων περιλαμβάνονταν περισσότερες από 10 καταγγελίες σωματικής κακοποίησης, άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι σε αυτές τις καταγγελίες δεν περιλαμβανόταν άμεση αναφορά σε ασέλγεια πρώην φιλοξενούμενου.

Αυτή η πληροφορία έφτασε αργότερα, από τον φερόμενο ως αυτόπτη μάρτυρα ασέλγειας σε βάρος 19χρονου σήμερα και επιβεβαιώθηκε από τον 19χρονο στην κατάθεση του στην Αστυνομία στις 16/11.

Δεν αποκλείεται δε οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν παραρτήματα της “Κιβωτού του Κόσμου” να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχεται νέα συγκλονιστική κατάθεση μάρτυρα

Παράλληλα, πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν γνωστό ότι μεταξύ εκείνων που αναμένεται να καταθέσουν είναι και ένας κάτοικος εξωτερικού και πρώην φιλοξενούμενος της δομής, που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να καταθέσει για κακοποιητικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένη δομή του οργανισμού.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας βρίσκεται στέλεχος της οργάνωσης, σε βάρος του οποίου υπάρχει η καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό, από το στενό περιβάλλον του παραπάνω στελέχους, που ζούσαν από παιδιά σε δομές της οργάνωσης και κατέληξαν να εργάζονται εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για τα τρία αυτά πρόσωπα ότι δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Ο ρόλος των τριών φαίνεται να ήταν πολύ συγκεκριμένος, με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ να αναφέρει ότι αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές.

Τα αδικήματα που ερευνώνται

Στα πρόσωπα αυτά -στα οποία πηγές αναφέρουν ότι συγκαταλέγεται και υψηλόβαθμο στέλεχος– έχουν αποδοθεί κατά περίσταση από τους καταγγέλλοντες, μέχρι αυτή τη στιγμή, δύο αδικήματα, το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα σωματική βλάβη της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας να συγκεντρώσει κάτω από μία έρευνα όλες τις καταγγελίες που λαμβάνουν χώρα πανελλαδικά για την Κιβώτό του Κόσμου, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εκτίμηση γύρω από την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τον έλεγχο της υπόθεσης και για άλλες πράξεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί