Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με τους Συλλόγους Εργαζομένων ΟΤΑ Ηρακλείου

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με τους Συλλόγους Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου στα γραφεία του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο Νίκος Μανωλακάκης στέλεχος του ΚΚΕ και η Ελευθερία Χρυσού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Από την συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους των συλλόγων αναδείχτηκε έντονα η ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους εργαζόμενους στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Νομού Ηρακλείου που είναι εκατοντάδες και αυτή την στιγμή οι περισσότεροι δίνουν δικαστικό αγώνα για να μπορέσουν να μείνουν στις θέσεις τους. Αν αυτή τη στιγμή απολυθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, η επόμενη μέρα στις υπηρεσίες των Δήμων όπου δούλευαν θα είναι δύσκολη. Οι Δήμοι θα ερημώσουν από προσωπικό με σοβαρό ενδεχόμενο οι υπηρεσίες των Δήμων να περάσουν σε ιδιώτες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης εξέφρασε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την οποία παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή : την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ανέδειξε την μεγάλη ευθύνη για την ομηρεία που ζουν εδώ και χρόνια οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων, που έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά που διατήρησαν και επέκτειναν τις ελαστικές μορφές εργασίας. Όσο κι αν οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών έρχονται τώρα να δηλώσουν δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν ως τώρα, ψήφισαν και αρνούνται να καταργήσουν την συνταγματική απαγόρευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (άρθρο 103), όπως πρότεινε το ΚΚΕ.

Τέλος ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει και θα συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο έξω από τη Βουλή στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και μέσα στη Βουλή με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί