Εκδήλωση στη μνήμη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτου Συλλιγαρδάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει, με αφορμή την συμπλήρωση 35 ετών από της εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Βαρβάρας, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει, επί τη συμπληρώσει 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), το εσπέρας της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2022, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ», σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

• 6.00 μ.μ.: Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

• 6.30 μ.μ.: Εσπερίδα αφιερωμένη στον αοίδιμο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Τίτο, στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», κατά την οποία θα παρουσιασθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:

  • «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Καμηλάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
  • «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», από τον κ. Μανούσο Κλάδο, Δημοσιογράφο.
  • «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970», από τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Φιλόλογο-Θεολόγο-Συγγραφέα.
  • «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ο κ. Μάνος Χ. Γοργοράπτης, πτ. Θεολογίας, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί