“Πλήγμα για τους επαγγελματίες του Ηρακλείου η μη έγκαιρη καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους”

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μη έγκαιρη καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους για το 1ο και 2ο εξάμηνο του 2021 στον νομό Ηρακλείου, προχώρησαν 15 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 και εν μέσω περιόδου ακρίβειας και αλματώδους αύξησης του ενεργειακού κόστους, οι δικαιούχοι του νομού Ηρακλείου του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί για το 2021. 

Μάλιστα, επαγγελματίες του νομού υπογραμμίζουν ότι δεν εκκρεμεί μόνο το 2o εξάμηνο του 2021, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ούτε το 1o εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ενώ, σε ό,τι αφορά το 2022, ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων του 1ου εξαμήνου, αν και είμαστε σχεδόν στην εκπνοή του χρόνου! 

Το τεράστιο μεταφορικό κόστος δημιούργησε κοστολογικά βάρη, που ασκούν μεγάλες πιέσεις στη ρευστότητα, με όλες τις αρνητικές του συνέπειες στον κύκλο εργασιών των επαγγελματιών του νομού, οι οποίοι υπολόγιζαν στη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη υποχρεώσεων των επιχειρήσεών τους. 

Επιπλέον, η μη έγκαιρη καταβολή του ποσού ενίσχυσης για το 2021, άρα και η συνακόλουθη καθυστέρηση στην καταβολή για το 1ο εξάμηνο του 2022, αποτελούν έντονο πλήγμα στις οικονομικές σχέσεις του νομού με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και άνιση μεταχείριση έναντι όσων πληρώθηκαν ήδη για το α εξάμηνο του 2021. 

«Η καθυστέρηση που υπάρχει στις πληρωμές των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου στον νομό Ηρακλείου για το 2021, δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και οικονομική ασφυξία στους επαγγελματίες, με τις όποιες συνέπειες και για τελικούς καταναλωτές. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες επαγγελματιών ότι δεν έχουν πληρωθεί, όχι μόνο για το 2o εξάμηνο, αλλά ακόμα περιμένουν την εξόφληση του 1ου εξαμήνου του 2021», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό, πότε θα γίνει η καταβολή του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους σε δικαιούχους του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το 2ο εξάμηνο του 2021 και σε ποιους αφορούν οι καταβολές που εκκρεμούν για το 1ο εξάμηνο του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί