Νίκος Ηγουμενίδης: «Το Πολυτεχνείο φάρος στην πάλη για την Ελλάδα μας»

Με αφορμή τη φετινή Επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος E. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα που αυξάνονται οι συμπολίτες μας για τους οποίους αποτελεί ζητούμενο το καθημερινό τραπέζι, με έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο, από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία μέχρι τον ζόφο των παρακολουθήσεων, το Πολυτεχνείο αποτελεί μια ζωντανή πηγή έμπνευσης για  την προάσπιση της εργασίας, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για ένα ανοιχτό και ελεύθερο Πανεπιστήμιο, για τη νικηφόρα πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και υπέρ των αδύναμων.

Το Πολυτεχνείο ζει. Ο αντιδικτατορικός αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για εργασία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη παντού. Κατορθώνει και σήμερα να συνδέεται με τα κεντρικότερα ζητήματα της πάλης, για την πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η Εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 αποτελεί και σήμερα ζωντανή πηγή έμπνευσης μαζί με όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων. Είναι ο δικός μας φάρος για ένα καλύτερο μέλλον, για την δημοκρατική Ελλάδα των προοδευτικών οραμάτων μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί