Χ. Μαμουλάκης: Ερώτηση στη Βουλή για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του Μαλεβιζίου

Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του Δήμου Μαλεβιζίου, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Σωκράτη Φάμελλου και 8 ακόμη Βουλευτών.

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές του Μαλεβιζίου που οδήγησαν στο θάνατο δυο συνανθρώπων μας και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε διάφορες περιοχές του Δήμου, αναδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του Δήμου Μαλεβιζίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται καθολική συστράτευση όλων των φορέων και άσκηση πίεσης έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια τόσο για την άμεση αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής, όσο και για την θωράκισή της από μελλοντικά, ανάλογα φαινόμενα. Ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να απαντήσει για το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης, έγκρισης και ολοκλήρωσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και για το ποιος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.».

Στην Ερώτηση, γίνεται επίσης αναφορά στην υφιστάμενη χωροταξική νομοθεσία και ειδικότερα στο άρθρο 8 του ν.4447/2016 «Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» που νομοθετήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, νόμος που παρέχει στην Πολιτεία τα απαραίτητα εργαλεία για να προχωρήσει σε κατάρτιση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου – μεταξύ άλλων – και για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί