Ανακοινώσεις φορέων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται φέτος, 49 χρόνια, από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.

Τον Νοέμβρη του 1973, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών έγραψαν ιστορία, καθώς όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και -με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ– η εξέγερση αυτή αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πτώση των πραξικοπηματιών. Μια πτώση που ήρθε τον Ιούλιο του 1974, υπό το βάρος, δυστυχώς, της τραγωδίας και της προδοσίας της Κύπρου.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

· Σήμερα που οι μισθοί των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα παραμένουν καθηλωμένοι και εξανεμίζονται ταυτόχρονα από τις εκρηκτικές τιμές στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς,

· Σήμερα, που τα κοινωνικά αγαθάτης Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται,

· Σήμερα,που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους αντεργατικούς νόμους, καταργεί εργασιακά κεκτημένα, όπως το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση,

· Σήμερα, που η κυβέρνηση της Ν.Δ., πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ολίγων, συρρικνώνει τη Δημοκρατία, στήνοντας μηχανισμό παρακράτους με υποκλοπές και παρακολουθήσεις σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και πολίτες,

· Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου, πιστό στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”:

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ… σε νέους αγώνες μας καλεί ! ! !

Συγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:00 μμ.

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, αποτελεί, ιστορικά, ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974. Με κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» η φοιτητική νεολαία ύψωσε το ανάστημά της, για τη δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, 49 χρόνια μετά, αποτελεί αυτονόητη πράξη ευθύνης για το σήμερα. Κι αυτό διότι, τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

Ειδικότερα, δε, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και οι δραματικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς, εξανεμίζουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Σε μια περίοδο, που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τη μία, πριμοδοτεί και ενισχύει την αισχροκέρδεια ιδιωτών παρόχων ενέργειας και μεγάλων επιχειρήσεων, κι από την άλλη, ιδιωτικοποιεί τους νευραλγικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους, όπως την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Σε μία στιγμή που η επιβολή αυταρχισμού είναι χαρακτηριστικό της Κυβέρνησης, με την Υπουργό Παιδείας να σέρνει στα δικαστήρια τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, με την θέσπιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να επιδιώκει τη φίμωση της νέας γενιάς, σε μια στιγμή που έχει πληγεί βάναυσα η δημοκρατία από τις υποκλοπές και τις λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ, τα μηνύματα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου αποδεικνύονται απολύτως σύγχρονα και αναγκαία.

Το «Πολυτεχνείο», τέλος, μας καλεί να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, που δολοφονούν αμάχους, δημιουργούν προσφυγιά και φτώχεια και να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτόν.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2022 φωνάζουμε για ΨΩΜΙ- Δημόσια Παιδεία και Υγεία – Εργασία -Δημοκρατικά και Κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά στην πορεία και σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα γίνουν, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Συγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:00 μμ.

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

Τιμάμε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα  συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζουν οι εργαζόμενοι. Εμπνεόμαστε από τα ανεκπλήρωτα συνθήματά της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass.

Η κοινωνία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από την πανδημία, από την ενεργειακή κρίση και από την ακρίβεια. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα. Το Δημόσιο Σχολείο στενάζει κάτω από την υποχρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα μέσα σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι υγειονομικοί δίνουν και τη ζωή τους, αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και  δεν υπάρχει καμία αναγνώριση από την κυβέρνηση.  

Σήμερα τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των κυβερνήσεων που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. 

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη έδωσε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ζωή που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα τους. Έδειξε τη δύναμη των εργαζόμενων όταν βγαίνουν στο προσκήνιο.

Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ισχυρή δημόσια υγεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, άρση αναστολών εργασίας.

49 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ,
ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στα πλαίσια τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας έξω από το αμφιθέατρο.

Δίνουμε το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, την εξέγερση των φοιτητών και των εργαζομένων. 

Μετά από τόσα χρόνια το σύνθημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στους αγώνες του σήμερα για:

  • αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για αγώνα ενάντια στο κύμα ακρίβειας σε όλα τα αγαθά και το ρεύμα που αδειάζει το πορτοφόλι του λαϊκού νοικοκυριού, 
  • το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, 
  • ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννιούνται από τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Παίρνουμε ορμή από την Απεργία στις 9 του Νοέμβρη που έδειξε ότι ο λαός, η εργατική τάξη  μπορεί να έρθει στο προσκήνιο και να γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. 

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους. 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!
Αγώνας για υγεία, ειρήνη, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Συμμετέχουμε στo διήμερο εκδηλώσεων των φοιτητικών συλλόγων στη Λότζια 16 και 17 Νοέμβρη.

Καλούμε στο συλλαλητήριό για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 18:00, πλατεία Ελευθερίας.

Ο αγώνας ενάντια στη χούντα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να φωνάξουμε το δικό μας «Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία» ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – κυβέρνησης ΝΔ, η οποία γίνεται όλο και πιο καταστροφική για την υγεία, την ειρήνη, τη δημοκρατία, το εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων.

Εδώ και πολλούς μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τρομερό κύμα ακρίβειας. Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση, στη βενζίνη, στη διατροφή και στα είδη καθημερινής διαβίωσης έχουν απογειωθεί. Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς (αυξήσεις 7,7%, ενώ ο πληθωρισμός είναι >12% συνιστούν μείωση μισθών!) και με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς. Η κυβέρνηση με όπλο τον αντεργατικό και απεργιοκτόνο νόμο Χατζηδάκη θέλει να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζόμενων. Το καθεστώς διαρκούς «έκτακτης ανάγκης» είναι στρατηγική επιλογή του συστήματος για να προωθήσει και να θωρακίσει τις βίαιες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του. Επιχειρούν βαθιές ανατροπές, υπονομεύοντας δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, για την μετατροπή κάθε δικαιώματος και κατάκτησης σε ακριβοπληρωμένη ιδιωτική παροχή. Όλα τα παραπάνω συντελούνται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία με την κυβέρνηση να εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο με την επικίνδυνη απόφαση για αποστολή όπλων στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης απέναντι στο διαρκές ΤΙΝΑ κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και ΜΜΕ. Είναι άραγε μονόδρομος να κόβουμε από βασικά αγαθά γιατί δε βγαίνει ο μήνας ενώ ταυτόχρονα να μεγαλώνουν τα κέρδη των εργοδοτών μέσα στην κρίση; Είναι μονόδρομος την εποχή της τεράστιας επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια και ο μισθός να μη φτάνει για να βγει ο μήνας; Είναι μονόδρομος να ζήσουμε έναν χειμώνα στο κρύο και το σκοτάδι για να θησαυρίζουν οι εταιρείες ενέργειας; Είναι μονόδρομος η εμπλοκή μας σε πολεμικές συγκρούσεις και θερμά επεισόδια για τη μοιρασιά του κόσμου και ενεργειακών πηγών μεταξύ των πολυεθνικών της ενέργειας; Είναι μονόδρομος η καταστροφή της φύσης για χάρη των κερδών; Θα συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα κόσμο ανελευθερίας, καταστολής και διαρκούς έκτακτης ανάγκης; 

Απαντάμε με όλη μας την δύναμη: ΟΧΙ!

Με τις ανάγκες μας μπροστά απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση του χρόνου εργασίας. 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση του ΔΠΥ και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, ανυπακοή και απειθαρχία σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια. Τέρμα στα χρηματιστήρια ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη. Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος
  • Θωράκιση της πρωτοβάθμια δημόσιας υγείας. Αύξηση δαπανών για το ΕΣΥ.
  • Άμεση επίδοση ευθυνών στους εργοδότες για τα εργατικά ατυχήματα. Όχι άλλοι νεκροί στο μεροκάματο.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Άσυλο στα Πανεπιστήμια.
  • Δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μπλοκάρουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Ειρήνη στους λαούς. Έξω από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις. Έξω Ρωσία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την Ουκρανία.

Συνέλευση για την παγκρήτια δικτύωση για το περιβάλλον

Σας καλούμε στις 17 Νοέμβρη να κατεβούμε στους δρόμους των πόλεων για να
φωνάξουμε για “Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Γη και Ελευθερία” στις πορείες για
το Πολυτεχνείο με πανό για περιβαλλοντικά ζητήματα σε:
Ηράκλειο 6μμ στην πλατεία Ελευθερίας
Ρέθυμνο 6μμ δημαρχείο
Χανιά 6μμ δημοτική αγορά

Αυτή τη στιγμή στο νησί μας είναι σε εξέλιξη mega-«επενδύσεις» έξω από
την κλίμακα του τόπου που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία του και θα
επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την παραγωγική, πολιτισμική και περιβαλλοντική
μας κληρονομιά.
Ανεμογεννήτριες σε περήφανα βουνά, τεράστιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις
σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσες μας,
το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο που καταστρέφει μια από τις πλέον εύφορες
περιοχές της Κρήτης για να στηριχτεί η υπερ-τουριστική μονοκαλλιέργεια,
η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ που σε πολλά σημεία καταλαμβάνει χιλιάδες
στρέμματα  αγνής γης, εκτροπές ποταμών και φράγματα για να συντηρηθεί η
κουλτούρα της υπερσπατάλησης των φυσικών πόρων, αγωγοί φυσικού αερίου
και πόσα άλλα παράλογα έργα έξω από τις κοινωνικές ανάγκες.
Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας οικολογικής πίεσης που υποκριτικά
αναφέρουν όλοι οι ισχυροί αλλά στην ουσία συνεχίζουν ακριβώς την ίδια
συνταγή.
Όλα αυτά συμβαίνουν για τα συμφέροντα των λίγων και δεν συνδέονται
επουδενί με τη βελτίωση της ζωής του ντόπιου πληθυσμού και της
προστασίας του περιβάλλοντος. Για μας έχει μεροδούλι μεροφάι, στεγαστική
κρίση, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, επιβίωση εξαρτημένη από
επιδοτήσεις, αποικιακού τύπου συμβάσεις  με τους επενδυτές, αλλαγή
χρήσεων γης και μετατροπή της Κρήτης σε επενδυτική ζώνη. Προφανώς όλα
αυτά επηρεάζουν περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα φωτίζοντας την ταξική
διάσταση της επενδυτικής φρενίτιδας.
Άνθρωποι από πολύ μακριά αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς και χωρίς
κανένα έλεος ή σεβασμό για τη ζωή και το περιβάλλον. Έχουμε έρθει για να
ζήσουμε, όχι για να θρηνούμε μια ζωή που χάνεται.
Τα περιβαλλοντικά είναι στην ουσία τους κοινωνικά ζητήματα και μόνο μια
ενεργή κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει. Μια κοινωνία που κατανοεί ότι η
λογική της άνευ όρων και ορίων ανάπτυξης είναι ένας κοντόφθαλμος
παραλογισμός που οδηγεί σε αδιέξοδο.
Οργανώσου στις ομάδες της περιοχής σου.
Έλα στην Πορεία του Πολυτεχνείου:
Ηράκλειο 6μμ στην πλατεία Ελευθερίας
Ρέθυμνο 6μμ δημαρχείο
Χανιά 6μμ δημοτική αγορά

Συνέλευση για την παγκρήτια δικτύωση για το περιβάλλον

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί