Νέα πυρά Όλγας για τις υποκλοπές: Το απόρρητο δεν μπορεί κανείς να το επικαλείται στην Επιτροπή Θεσμών (βίντεο)

Εκτός «γαλάζιας» γραμμής για ακόμη μια φορά η βουλευτής, η οποία στέλνει προειδοποιήσεις ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών.
Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει η βουλευτής της Ν.Δ. ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν μετά από τραγικές καθυστερήσεις οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν, για να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Open, έσπευσε να διαμηνύσει ότι στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν υπάρχει απόρρητο, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό και κομματικό αφήγημα που ακολουθείται εδώ και αρκετούς μήνες.

«Η Βουλή έχει αποφασίσει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάποια πρόσωπα από αυτά που διαβάζουμε ότι εμπλέκονται με τις εταιρείες αυτές. Περιμένουμε απαντήσεις όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουμε στην Επιτροπή αυτή» είχε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «το θέμα του απορρήτου δεν μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο».

«Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε «ο δημόσιος βίος έχει γεμίσει με λίστες αλλά δεν υπάρχει από πίσω κάποια τεκμηρίωση ώστε να μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Είναι σημαντικό ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό για όλους μας είναι η δικαιοσύνη να λειτουργήσει πολύ γρήγορα ώστε να φτάσει σε οποιαδήποτε σκιά. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χτες ότι θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να πέσει άπλετο φως».

Θέση πήρε και τα το ζήτημα παρακολούθησης του Νίκου Δένδια λέγοντας «πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί αυτό. Και εγώ τα διαβάζω και εγώ ήμουν σε μια από τις λίστες. Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να παρακολουθείται από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Αυτά είναι πέρα από κάθε φαντασία. Προφανώς και θέλουμε όλοι να μάθουμε πώς έγιναν. Το χειρότερο είναι το εξής: Αν έγιναν, ποιος έχει αυτή τη στιγμή υλικό από τις όποιες καταγραφές; Τι θέλουμε να συζητάμε; Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε εκβιασμούς ή άλλου είδους έκνομες ενέργειες; Είναι ανατριχιαστικό αυτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε την άκρη του νήματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί