M. Θραψανιώτης: Απαράδεκτη η εξαίρεση σχολείων του ν. Λασιθίου από το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά την  επιστολή της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου στην οποία  δικαίως διαμαρτύρονται οι γονείς καθώς, ενώ τα σχολικά γεύματα διανέμονται σε όλη σχεδόν την Επικράτεια και τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, στο Λασίθι τα παιδιά μένουν εκτός του εν λόγω προγράμματος. 

Την ίδια στιγμή είναι προκλητικό και εξοργιστικό να απουσιάζει η ενημέρωση των κριτηρίων με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή των σχολείων, προκειμένου να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι το λόγο που μένουν εκτός του προγράμματος  αν και εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Επειδή το ζήτημα της σίτισης απασχολεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, θα πρέπει να είναι οργανωμένο  χωρίς  να δημιουργεί κατηγοριοποιήσεις και ερωτηματικά στη σχολική κοινότητα, αλλά αντιθέτως να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε  να βοηθά όλες τις οικογένειες  που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως.

Αναλυτικά η Αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: «Αποκλεισμός σχολείων του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-2023»».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  επιστολή της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου στην οποία αναφέρουν  ότι : «δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ο νομός Λασιθίου και επομένως, τα δημοτικά σχολεία του δήμου Αγίου Νικολάου μένουν αποκλεισμένα από το πρόγραμμα παροχής ‘’σχολικών γευμάτων’’, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Κρήτης που ευνοούνται του προγράμματος».

Επισημαίνουν ότι: «Δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν η ανάγκη στήριξης σας είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Η παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης και αποδεικνύει την ύπαρξη ενεργούς κοινωνικής υποστήριξης από την αρμόδια κυβερνητική αρχή».

Ζητούν  να τους κοινοποιηθούν τα κριτήρια εκείνα του Υπουργείου που δεν πληρούνται κάθε χρόνο και τα σχολεία του δήμου μας τα οποία εκδηλώνουν ενδιαφέρον μένουν εκτός του προγράμματος

Η σχετική επιστολή

ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ,

Κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ 2022-2023

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ο νομός Λασιθίου και επομένως, τα δημοτικά σχολεία του δήμου Αγίου Νικολάου μένουν αποκλεισμένα από το πρόγραμμα παροχής ‘’σχολικών γευμάτων’’, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Κρήτης που ευνοούνται του προγράμματος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας για το γεγονός του ότι αποκλείστηκαν του προγράμματος για ακόμη μία φορά οι μαθητές μας και ζητούμε να μας κοινοποιηθούν τα κριτήρια εκείνα του Υπουργείου που δεν πληρούνται κάθε χρόνο και τα σχολεία του δήμου μας τα οποία εκδηλώνουν ενδιαφέρον μένουν εκτός του προγράμματος.

Δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν η ανάγκη στήριξης σας είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Η παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης και αποδεικνύει την ύπαρξη ενεργούς κοινωνικής υποστήριξης από την αρμόδια κυβερνητική αρχή.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

Κοιν.: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θραψανιώτη Εμμανουήλ

Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνιο Ζερβό

Διευθυντή Α’ θμιας Εκπ/σης Ν Λασιθίου, κ. Μαμάκη Γεώργιο

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου

Μ.Μ.Ε

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί