Κρήτη: “Έφυγε” το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μιχάλης Ανδρουλάκης – Αύριο η κηδεία του

Βαθύτατη θλίψη στην κοινωνία του Ρεθύμνου σκόρπισε το πρωί της Κυριακής η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Ανδρουλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόωρα, στα 62 του χρόνια, λόγω σοβαρής ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες.

Ο οπτικός Μιχάλης Ανδρουλάκης υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνίας του Ρεθύμνου, με κοινωνική δράση, περιβαλλοντική ευαισθησία και πάντα παρών στα κοινά του τόπου του. Ήταν πολύ αγαπητός και η είδηση του θανάτου του επεσε σαν “κεραυνός εν αιθρία” στην τοπική κοινωνία.

Ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επί πολλά χρόνια δημοτικός συμβουλος στο δήμο Ρεθύμνου, ενώ υπήρξε και υποψήφιος δήμαρχος.
Ήταν παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς και αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του και τους φίλους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου. Η σορός θα βρισκεται στον Ιερό Ναό στις 12μμ. Η ταφή θα γίνει στο χωριό Μαρουλάς Ρεθύμνου.

O Ανδρέας Ξανθός για την απώλεια του Μιχάλη Ανδρουλάκη
Για άλλη μια οδυνηρή απώλεια αγαπημένου συντρόφου και φίλου, κάνει λόγο ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στον πρόωρο θάνατο του Μιχάλη Ανδρουλάκη:

“Αυτή τη φορά ήταν ο Μιχάλης Ανδρουλάκης που μας άφησε πρόωρα, αιφνίδια και αθόρυβα. Ένας ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, ένας καλός επαγγελματίας, ένας ενεργός πολίτης και ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς. Δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφιος Δήμαρχος το 2014 και υποψήφιος βουλευτής το 2007, δραστήριο μέλος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, του Περιβαλλοντικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Πάντα διαθέσιμος και παρών στις μικρές και μεγάλες μάχες της κοινωνίας του Ρεθύμνου, πάντα κοντά στις αγωνίες των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας σε κάθε κινηματική πρωτοβουλία και σε κάθε συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου «χώρου», για την ανθεκτικότητα της τοπικής οικονομίας και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Η συντριβή και θλίψη όλων μας είναι μεγάλη, ειδικά όσων μοιραστήκαμε από τα νιάτα μας με το Μιχάλη κοινά οράματα, αξίες και ευαισθησίες, όσοι και όσες συμπορευτήκαμε μαζί του με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και πραγματική φιλία. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Η παράταξη “Οι πολίτες μπροστά”, “αποχαιρετά” τον Μιχάλη Ανδρουλάκη
“Με βαθιά συγκίνηση και οδύνη σήμερα η δημοτική παράταξη “Οι πολίτες μπροστά-Ένας Δήμος για όλους”, αποχαιρετά έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη. Έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη και έναν ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς και της οικολογίας, την ψυχή της παρέας, που σε κάθε συζήτηση, σε κάθε προβληματισμό και ανησυχία, ήταν πάντα εκεί, να μας δείχνει το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον τόπο του.
Έναν δημοτικό σύμβουλο που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σεβασμό, ήθος, αγωνιστικό πνεύμα και συνέπεια. Ο Μιχάλης υπήρξε υποψήφιος βουλευτής το 2007, υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, ενώ το 2019 εκλέχθηκε ξανά, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά με πάθος, ιδανικά, αρχές και αξίες για την πρόοδο της πόλης του Ρεθύμνου, στο πλευρό του Θωμά Κρεβετζάκη. Και θα εξακολουθούσε να υπηρετεί, αν δεν τον έβρισκε ένα σοβαρό θέμα υγείας που δυστυχώς δεν τον άφησε να συνεχίσει το έργο του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή. Η διαδρομή του και η δράση του στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ήταν εξαιρετική, άξια λόγου, γεμάτη θετικά στοιχεία, που μόνο συγκίνηση μας προκαλούν, επειδή εντελώς ξαφνικά έκλεισε ο κύκλος τους.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκ μέρους των συνεργατών σου στην παράταξη…. Καλό σου ταξίδι Μιχάλη… Θα μας λείψεις…”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί