Κρήτη: Νεκρό δελφίνι ξέβρασε η θάλασσα – Γιατί οι αρχές έσπευσαν να το θάψουν χωρίς έλεγχο; (φωτο)

Δελφίνι ξεβράστηκε το Σάββατο νεκρό στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με καταγγελία και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Οι υποψίες είναι ότι ίσως ο θάνατος σχετίζεται με τις εξορύξεις για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, υπόθεση που πιθανώς ενισχύεται από τη “σπουδή” των τοπικών αρχών να θάψουν αμέσως το κήτος χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο!

Διαβάστε τη σχετική καταγγελία και δείτε φωτογραφίες:

“Όλως τυχαίως, τώρα που ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κρήτη βλέπουμε αυτές τις εικόνες. Το φωνάζουμε μέρες τώρα ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι δολοφόνοι των πετρελαϊκών έπιασαν δουλειά.

Με συνεχείς ηχοβολισμούς, βομβαρδίζουν το σπίτι των θαλάσσιων θηλαστικών για να εντοπίσουν από πού ακριβώς θα βγάλουν περισσότερα κέρδη.

Αδιαφορώντας για τη ζωή. Με την συνενοχή του ελληνικού κράτους. Τα είδαμε τα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων τον περασμένο Φλεβάρη, με τους εκβρασμούς Ζιφιών στις ακτές της Κέρκυρας ως συνέπεια αντίστοιχων ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που πραγματοποιήθηκαν εν κρυπτώ για λογαριασμό των ΕΛΠΕ.

Δυστυχώς, αυτό το νεκρό δελφίνι στο Ρέθυμνο δεν αποκλείεται να είναι το πρώτο θύμα (ή το πρώτο που είδαμε εμείς) του προσχεδιασμένου εγκλήματος των πετρελαϊκών εταιρειών στις θάλασσες της Κρήτης…

Οι αρχές του Ρεθύμνου έτρεξαν να το θάψουν σε κάποια χωματερή χωρίς καν να γίνει δειγματοληψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του εκβρασμού, όπως μας ενημερώνει ο ARION :

“Νεαρό ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba) εκβράστηκε νεκρό στη παραλία μπροστά απο το Cafe Mediterraneo στο Ρέθυμνο, Ν. Κρήτης. Το δελφίνι δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου το μετέφερε σε χώρο υγειονομικής ταφής χωρίς να γίνει δειγματοληψία του”.

Για πόσο ακόμα θα υπάρχει σιωπή στα εγκλήματα των πολυεθνικών του πετρελαίου;”

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου (ΟΠΗ) ενημερώθηκε για τον εκβρασμό νεκρού νεαρού ζωνοδέλφινου (Stenella coeruleoalba) σε παραλία του Ρεθύμνου το Σάββατο 12/11/2022.
Και απέστιλε αίτημα κοινοποίησης πορίσματος και αποτελεσμάτων νεκροψίας στο προαναφερόμενο κητώδες.

Αλλά μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ήδη οι αρμόδιοι έσπευσαν να το θάψουν, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί