Και το Βήμα κάνει λόγο για παρακολούθηση Δένδια – Το Μαξίμου «δείχνει» η εφημερίδα του Μαρινάκη

Η παρακολούθηση του Νίκου Δένδια που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το Documento επιβεβαιώνεται και από το «Βήμα της Κυριακής», με την εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να δείχνει ξεκάθαρα το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η παρακολούθηση Δένδια και πώς τα “δεδομένα” έφταναν στο Μαξίμου» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το Predator ενεργοποιήθηκε αρχικά σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, με αναφερόμενη ενημέρωση του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γραμματέα πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι «άρχισε να υπάρχει ένας κύκλος συνεννοήσεων για τη χρήση του Predator και εκτός των ζητημάτων εθνικής ασφαλείας. Με ενδιαφέρον κυρίως σε υπουργούς της ΝΔ που δεν φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το εν λόγω “παράκεντρο”. Με πολλά από τα δεδομένα των παρακολουθήσεων να φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αρκετοί να γνωρίζουν πώς παράγεται αυτή η ειδική πληροφόρηση κυρίως από το εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης».

Και συνεχίζει η εφημερίδα: «Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στους παρακολουθούμενους ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας – με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από ένα χρόνο – μέσω ύποπτου SMS». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Νίκος Δένδιας «στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 – 2014 είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια άλλης εταιρείας του Λαβράνου να εγκαταστήσει το κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνιών Sepura (διάδοχο του ολυμπιακού συστήματος επικοινωνιών Tetra) με το τρικ “δωρεάς” από ανύπαρκτη εταιρεία».

Δημοσίευμα του Βήματος

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών από Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή κλπ. «Και αυτό γιατί ο κ. Δένδιας είχε σειρά επαφών με σημαντικούς ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες και το εν λόγω παράνομο λογισμικό που φαίνεται να είχε σταλεί στο κινητό του θα μπορούσε να καταγράψει και τις σημαντικές μυστικές συνομιλίες τους στον χώρο των συναντήσεών τους. Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές, ήδη ξένες υπηρεσίες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τους αποστολείς του Predator στο κινητό του κ. Δένδια και όχι μόνο».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η απάντηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε απαντήσει με μία σιβυλλική διαρροή, αποφεύγοντας να διαψεύσει την παρακολούθησή του.

Δείτε επίσης: Βήμα της Κυριακής: Ο Κ. Πιερρακάκης έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί