Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να πέσουν σε υψηλά υψόμετρα

Σε ποιες περιοχές της χώρας αναμένονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού το προσεχές Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά», ενώ τα πρώτα χιόνια αναμένεται να πέσουν σε υψηλά υψόμετρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει στο iefimerida.gr ο έμπειρος μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας ο οποίος μεταξύ άλλων προειδοποιεί για την πτώση της θερμοκρασίας που περιμένουμε τις επόμενες 24 ώρες.

«Η πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμούς, οι χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και οι ισχυρές καταιγίδες σε Σποράδες, Εύβοια ,Μαγνησία και δυτική Ελλάδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Σάββατο», σημειώνει ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλώντας στο Iefimerida. «Πολλά χιονοδρομικά θα ντυθούν στα λευκά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στις περισσότερες περιοχές θα είναι αισθητό, ενώ από την Κυριακή σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί».

Ενδεικτικά στον παρακάτω πίνακα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί