Νέα δημοσκόπηση: Ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για το σκάνδαλο Πάτση πιστεύουν 8 στους 10 πολίτες

9 στους 10 το χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικό το «καλάθι του νοικοκυριού»

Τις τεράστιες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση αναδεικνύουν οι πολίτες όπως προκύπτει σε έρευνα της Prorata για λογαριασμό του newsbomb.gr. Στην ίδια έρευνα οι ερωτηθέντες αποδομούν πλήρως το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς 9 στους 10 το χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικό.

Συγκεκριμένα, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνώριζε τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση και δεν διέγραφε τον βουλευτή, έναντι του μόλις 16% που θεωρεί ότι δεν τις γνώριζε και πως με το που τις έμαθε τον διέγραψε.

Έρευνα της Prorata

Μάλιστα ακόμα και το 42% όσων αισθάνονται εγγύτερα στην ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις δραστηριότητες του βουλευτή της.

Έρευνα της Prorata

Επίσης, σχεδόν 8 στους 10 διατηρούν την γνώμη ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πάτση δεν ήταν νόμιμες, με μόλις 2 στους 10 να εκτιμούν ότι ήταν νόμιμες αλλά όχι και ηθικές, με τη συγκεκριμένη άποψη να έχει καθολικό χαρακτήρα, διαπερνώντας και όσους/ες αισθάνονται εγγύτερα στη ΝΔ.

Έρευνα της Prorata

Πρόκειται για ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε άγνοια.

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις πρώτες εντυπώσεις από την εφαρμογή του μέτρου, τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά: To 87% των ερωτώμενων θεωρεί ότι πρόκειται για ένα όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ανακουφιστικό μέτρο, έναντι του 12% (προερχόμενο από τη δεξαμενή των δυνητικών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος) που το θεωρεί, είτε αρκετά, είτε πολύ ανακουφιστικό μέτρο.

Έρευνα της Prorata

Τα αποτελέσματα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κάθε εβδομάδα επιδίδεται σε κακοστημένα σόου στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί