Συναντήσεις του Σ. Βαρδάκη με εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου

Εργασιακά θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων & Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ο δικαστικός αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων της υπηρεσίας Καθαριότητας, για τα ασφαλιστικά μέτρα και την κύρια αγωγή που θα εκδικαστούν στις 18 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Οι 60 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην υπηρεσία από το 2015 και οι 70 εργαζόμενοι από το 2019 με συμβάσεις ΑΣΕΠ, βρίσκονται σε δυσχερή θέση όσον αφορά την παραμονή στην εργασία τους, καθώς οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις δεν ήταν ευνοϊκές για πολλούς συναδέλφους τους.

Υπό την απειλή της “εξόδου” τους από την υπηρεσία, το Δ.Σ. του Συλλόγου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ενδεχόμενη διακοπή της εργασίας των συμβασιούχων εγείρει μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της υπηρεσίας, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν παράλληλα την στήριξη του κ. Βαρδάκη.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο προ ημερών, τέθηκε επί τάπητος, η καίρια παρέμβαση και εισήγηση του κ. Βαρδάκη για αντίστοιχη περίπτωση, με τους εκτός πινάκων εργαζομένους από το 2009, οι οποίοι με το άρθρο 82 του Ν. 4483/2017 κατάφεραν να παραμείνουν στην εργασία τους και να μονιμοποιηθούν.

Με τη συμβολή των νομικών που εκπροσωπούν τους εργαζομένους, θα κατατεθεί εντός των ημερών πρόταση νόμου για την παραμονή και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του 2015. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει και συναινετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων του 2019, άποψη που υποστήριξε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μιχάλη Καρασάββα και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κώστα Βαρδαβά, οποιαδήποτε αρνητική έκβαση στις ανωτέρω εκδικάσεις θα αποτελέσει κόλαφο για την λειτουργία της Υπηρεσίας, με τραγικές συνέπειές για την υγειονομική καθημερινότητα των πολιτών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, σύσσωμο το Δ.Σ. καθώς και εκπρόσωποι των συμβασιούχων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί