Συλλυπητήριο μήνυμα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για το θάνατο του Βασίλη Καλομοίρη

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά το σύντροφο Βασίλη Καλομοίρη, που «έφυγε» χθες (09/11/2022) από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Βασίλης Καλομοίρης γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1933, σε μία φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων.

Αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο νωρίς για να γίνει βοσκός και να βοηθήσει την οικογένειά του, στη περίοδο της κατοχής και μετά του εμφύλιου, μέχρι το 1965 που έφυγε στη Γερμανία, ως μετανάστης.

Δούλεψε σε εργοστάσιο ξύλου στο Έσσεν και σε εργοστάσιο με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Βισμπάντεν.

Το 1966 έγινε μέλος του ΚΚΕ, όπου και ανέλαβε θέσεις ευθύνης. Πήρε δραστήριο μέρος στο εργατικό κίνημα της περιοχής και στην Ελληνική Κοινότητα στο Βισμπάντεν.

Η δικτατορία στην Ελλάδα, το 1967, βρήκε τον σύντροφο Βασίλη στο Βισμπάντεν και από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική δράση.

Το 1968, κατά τη διάρκεια της φραξιονιστικής δράσης των οπορτουνιστικών στελεχών που έφυγαν και έφτιαξαν το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού», πρόγονο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, ο σύντροφος πάλεψε για να πάρει η οργάνωσή του ομόφωνη θέση υπέρ των αποφάσεων της 12ης Ολομέλειας, για τη διάσωση του κόμματος.

Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο, όπου ανέλαβε Γραμματέας στην ΚΟΒ Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου μέχρι το 1991. 

Μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες, τις κινητοποιήσεις, τις εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος και του κόμματος μέχρι εκεί που του επέτρεπαν οι δυνάμεις του και η υγεία του.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του Αλεξάνδρα, στα παιδιά του Δέσποινα, Ελένη και Ανδρονίκη καθώς και στην υπόλοιπη οικογένειά του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί