«Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης»: Όταν ο Αδωνις συκοφαντούσε την οικογένεια Ινδαρέ

«Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες τη δύσεως, όταν γυρνάει και ακούει στην Ελλάδα τις κατηγορείς περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια. Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης» είχε πει τότε σπεύδοντας να “σκεπάσει” το όργιο αστυνομικής βίας

Βαριά εκτεθειμένος για τις ειρωνείες που εκστόμιζε και το προκλητικό αφήγημα του «τι είχε συμβεί», λίγο μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, κατά τη διάρκεια εκκένωσης διπλανής κατάληψης, βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη σημερινή αθωωτική δικαστική απόφαση.

Τότε, ο υπουργός δήλωνε αναφερόμενος στην οικογένεια Ινδαρέ ότι «οι κύριοι αυτοί που φώναζαν, οι γονείς (σ.σ. ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και η σύζυγός του) για τη δήθεν κατάληψη στο σπίτι τους, είχαν τους γιους τους στην κατάληψη. Είχαν κάνει δηλαδή το ένα σπίτι ιδιοκτησία και το άλλο σπίτι ιδιοκτησία δια της καταλήψεως. Λοιπόν αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μάλιστα για το αν είχαν αποδειχτεί αυτά που λέει ο ίδιος, ο Αδ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση δικαστηρίου. Ο ίδιος προχωρώντας σε πλήρη απαξίωση του ρόλου της δικαιοσύνης δήλωσε μάλιστα ότι «δεν έχει σημασία», ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε την επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία είχε συσταθεί με αφορμή ζητήματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό για του Αδ. Γεωργιάδη, για να καλύψει πλήρως τη βία που άσκησαν οι αστυνομικοί και τις εξευτελιστικές κουβέντες εναντίον της οικογένειας Ινδαρέ.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας τότε στον Ant1 έσπευσε να καθαγιάσει το ξύλο που έριξε η αστυνομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες τη δύσεως, όταν γυρνάει και ακούει στην Ελλάδα τις κατηγορείς περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια. Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης».

Σήμερα βέβαια που βγήκε η αθωωτική απόφαση της οικογένειας Ινδαρέ, αναφορικά με όσα την κατηγόρησαν οι ίδιοι αστυνομικοί που άσκησαν βία μέσα στο σπίτι της, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν λέει κουβέντα. Τότε προσπαθούσε να «ξεπλύνει» την αστυνομία και την ημέρα που δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες που οι άνδρες της ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν, ο ίδιος σιωπά.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δυο γιους του, που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την ΕΛΑΣ κατά την επιχείρηση για την κατάληψη Ματρώζου στο Κουκάκι το 2019, αθώους λόγω αμφιβολιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί