Δήμος Ηρακλείου και Πανεπιστήμιο Κρήτης υλοποιούν καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ) του Δήμου Ηρακλείου, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, στην υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης ‘’Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση’’ και καλεί να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν, στελέχη κοινωνικών δομών, επαγγελματίες υγείας και φροντιστές ατόμων με αναπηρία, με πολλαπλά προσδοκόμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την εξέλιξη του προγράμματος που υλοποιείται από το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία πέντε ακαδημαϊκά έτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει εργαλεία για την αυτοδιαχείριση των αγχογόνων συναισθημάτων στον εργασιακό χώρο και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες ορθολογικής διαχείρισης χρόνου και επιτυχημένου συντονισμού εργασιών για άμεσα αποτελέσματα της αποδοτικότητάς τους.

Η τοποθέτηση του ρυθμού στον πυρήνα των σεμιναρίων αποσκοπεί στο να αφυπνίσει την δημιουργικότητα των συμμετεχόντων μέσω της μουσικής τέχνης, με θετικά αποτελέσματα στην ψυχική και συναισθηματική τους υγεία, στην ηρεμία και στην ισορροπία τους, οι οποίες συνθλίβονται υπό το βάρος του άγχους και της πίεσης της καθημερινότητας και του εργασιακού φόρτου.

Η σύσταση μιας κοινότητας συνεργασίας και έρευνας εθελοντών – συμμετεχόντων του προγράμματος από τους προηγούμενους κύκλους, συνδυαστικά με επαγγελματίες υγείας, δημιουργούν ζωντανά εργαστήρια (living labs) ώστε να προσφέρουν πολύτιμη αρωγή στον αγώνα για την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μεταγγίζοντας τις γνώσεις τους σε άτομα που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες.

Τα σεμινάρια είναι δίωρης διάρκειας και θα διεξάγονται κάθε  Τετάρτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 17:00 – 19:00 και 19:00 – 21:00. 

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση μουσικής και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Διατίθενται κρουστά μουσικά όργανα στον χώρο διεξαγωγής από το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για κάθε νόμιμη χρήση στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων.

Συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων / απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A

E-mail επικοινωνίας: 

rhythm4edu@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί