Η απεργία στο Ρέθυμνο (φωτο)

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές και απεργούς που έλαβαν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αντοχή μας έχει εξαντληθεί. 

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο Δημαρχείο , τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έλαβαν μέρος, τους φοιτητικούς συλλόγους , την επιτροπή των ειδικευόμενων ιατρών της παθολογικής κλινικής , τους υπόλοιπους μεμονωμένους συνδικαλιστές. Η σημερινή τους παρουσία αποτελεί παρακαταθήκη και αποτελεί δύναμη και ελπίδα για τη συνέχεια του αγώνα μας. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση το λόγο έλαβαν εκλεγμένοι φοιτητές από τους συλλόγους τους αναδεικνύοντας το πολύ οξυμένο ζήτημα της στέγασης και της υποχρηματοδότησης των σπουδών τους. Εκλεγμένη Ειδικευόμενη  Γιατρός που στο σύντομο χαιρετισμό της μετέφερε τη τραγική εικόνα των ελλείψεων στο Γενικό Νοσοκομείο , εικόνα που επιδεινώνεται από τη πολιτική προώθησης του νέου “ΕΣΥ” και του κατάπτυστου νέου νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. 

Στη κεντρική ομιλία του ο Λουκάκης Στάθης πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων επισήμανε. 

“ Διαδηλώνουμε ενάντια στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, τους εκβιασμούς και τα καλέσματα για προσαρμογή στο θάνατο με την παροχή δελτίων για φαγητό και θέρμανση. 

Απεργούμε σήμερα που 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής , το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών, ενώ, σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των επιδομάτων και των “λελογισμένων αυξήσεων” που ζητά η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό πρϋπολογισμό για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις, που ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπλων. Καλούν τους λαούς να ζουν με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουν στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. (..) 

Προχωράμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία, προσφορά και απαιτητικότητα βάζοντας τολμηρούς στόχους για την οργάνωση και την κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων. ”   

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία με παλμό και συνθήματα στο κέντρο της πόλης. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε συντονισμό και συσπείρωση με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα προχωρήσει σε κοινή σύσκεψη για την εκτίμηση της απεργίας και την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας ενάντια στην ακρίβεια , τις ανατιμήσεις, τη νέα επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας,  την όξυνση των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί