Στην απεργία ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στη 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

την ΤΕΤΑΡΤΗ  9 του ΝΟΕΜΒΡΗ 2022, ώρα 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Οδεύουμε προς τον δυσκολότερο χειμώνα διαβίωσης των νοικοκυριών των τελευταίων δεκαετιών. Oι διεθνείς αντιπαραθέσεις και γεωπολιτικές ανακατατάξεις (πόλεμος στην Ουκρανία) με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση και η ιδεοληπτική, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο εσωτερικό της χώρας μας, διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους με χαμηλούς μισθούς και ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης. Η Ελλάδα, σύμφωνα με όλες τις επίσημες καταγραφές, έχει πάρει τα ηνία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια σειρά από αρνητικούς δείκτες που επιτείνουν τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση σε όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα δεν έχουμε δει καμία αύξηση στους μισθούς μας εδώ και 12 χρόνια. Αντίστοιχα η συμμετοχή μας στα δημόσια έσοδα, μέσω της φορολόγησης, παραμένει καθοριστική και σε υψηλά επίπεδα, άλλωστε είναι γνωστό πως η φορολογία των εισοδημάτων μας γίνεται στην πηγή.

Μια σειρά απωλειών καταγράφονται έχοντας υποβιβάσει σημαντικά το βιοτικό μας επίπεδο.

  • Δραματική μείωση των αποδοχών μας της τάξης του 40% (2010-2013)
  • Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
  • Πάγωμα στη μισθολογική εξέλιξη τη διετία 2016-17

Ο πληθωρισμός ξεπερνά ήδη το 12% και φτάνει σε ιστορικό υψηλό των τελευταίων 30 χρόνων, εξανεμίζοντας παντελώς το οικογενειακό εισόδημα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, η κυβέρνηση της ΝΔ  δεν προβλέπει να δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Την ίδια στιγμή που η κάθε ελληνική οικογένεια αναλογίζεται πώς θα εξασφαλίσει θέρμανση για τον χειμώνα, τα τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια, στην αντλία των πρατηρίων καυσίμων, στο φυσικό αέριο και στα ήδη διατροφής, έχουν σκαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη. 

Στις 9 Νοεμβρίου βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε όσα μας έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, που να καλύπτουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τον επίσημο πληθωρισμό.
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 1:20 για τα δημοτικά και 1:15 για τα νηπιαγωγεία.
  • Γενναία χρηματοδότηση για την ανέγερση διδακτηρίων και ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Επαναφορά της δυνατότητας λήψης άτοκων δανείων από την υπηρεσία (ΜΤΠΥ, ΤΠΔΥ κ.τ.λ.) με εγγύηση του δημοσίου και σταθερή αποπληρωμή μέσω της μισθοδοσίας.

Απεργιακή Συγκέντρωση Τετάρτη 9/11, ώρα 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί