Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του

Ελεύθερος μετά την απολογία του αφέθηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του.

Ειδικότερα, σε βάρος του 14χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 14χρονος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του 17χρονου αδελφού του προκλήθηκε από λάθος. Μετά την απολογία του, στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή.

“Παίζαμε κυνήγι”

“Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι. Μου έδωσε το όπλο ο Φώτης για να πάει να τρομάξει το γουρούνι. Βγήκαν μαζί με το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του. Η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…” είχε αναφέρει ο 14χρονος περιγράφοντας τη στιγμή που πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του.

“Είναι σοκαρισμένο όπως είναι αναμενόμενο. Σε τι κατάσταση είμαστε εμείς αστυνομικοί και δικηγόροι που πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτό το παιδάκι γιατί δεν είναι με τα αδέλφια του και τους γονείς του για να θρηνήσει το αδελφάκι του” σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 14χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μια βαρύτατη κατηγορία που ο συνήγορος του παιδιού πιστεύει πως γρήγορα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί