Αναφορά Ηγουμενίδη στη Βουλή για να μη μείνουν στον αέρα τα αδέσποτα στο καταφύγιο της πρώην βάσης Γουρνών

Την επιστολή 909 φιλόζωων πολιτών κατοίκων του Νομού Ηρακλείου προς τον Πρωθυπουργό για να μη μείνει στον «αέρα» ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Χερσονήσου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Στην αναφορά που καταθέτει ο βουλευτής προς τον Πρωθυπουργό τονίζεται η έκδηλη ανησυχία των πολιτών για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων μετά την απειλή έξωσης του μοναδικού καταφυγίου που λειτουργεί στο Δήμο Χερσονήσου και στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών. Πρόκειται για έναν ορατό κίνδυνο μετά την δικαστική απόφαση που προβλέπει διοικητική αποβολή του καταλύματος και απόδοση του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, «μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια να μείνει ολόκληρος ο δήμος Χερσονήσου χωρίς κανένα κατάλυμα και χωρίς καμία πρόνοια για τα αδέσποτα ζώα. Η Κυβέρνηση  οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για ένα τέτοιο ζήτημα». Την αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης και Μανώλης Θραψανιώτης.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή των πολιτών ζητείται να μην εκτελεστεί η απόφαση διοικητικής αποβολής και να συνεχίσει να λειτουργεί το καταφύγιο μέχρι ο Δήμος Χερσονήσου να δημιουργήσει ως έχει τη νομική υποχρέωση ένα δικό του δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται στον τελευταίο νόμο της Κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που όπως σημειώνει «αποδεικνύεται γράμμα κενό και χωρίς πραγματική προστασία για τα ζώα συντροφιάς», και ζητά την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Πρωθυπουργού ώστε κανένα αδέσποτο να μην βρεθεί ανυπεράσπιστο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί