Κρήτη: Στη φυλακή 56χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών επέβαλε το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων στον 56χρονο ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος δύο αστυνομικών σε περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν αφού σε βάρος του εκκρεμούσε μήνυση από συγγενικό του πρόσωπο, στον οποίο είχε επιτεθεί με τσεκούρι.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για ακαταλόγιστο λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα “ένοχος” για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, για οπλοκατοχή, οπλοχρησία, φθορές ξένης περιουσίας και τις λοιπές πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν.

Οι δύο αστυνομικοί στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Όπως είπαν, την Παρασκευή το απόγευμα, ο αδερφός του δράστη, τηλεφώνησε στο  αστυνομικό τμήμα και υπέδειξε το σημείο στην παραλία της Κισάμου όπου βρισκόταν ο 56χρονος, ζητώντας να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο ίδιος εναντίον του.

Η μήνυση αφορούσε φθορές στην περιουσία του αλλά και βιαιοπραγία σε βάρος του, καθώς όπως αναδείχτηκε τα δύο αδέρφια δεν είχαν καλή σχέση λόγω κληρονομικών διαφορών μετά τον θάνατο των γονέων τους το 2014.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, ο 56χρονος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Με το χέρι του γρονθοκόπησε τον έναν στο μάτι ενώ επιτέθηκε με μαχαίρι στον δεύτερο, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

«Δεν θυμάμαι τίποτα – Ήμουν σε παραλήρημα»

Στην απολογία του, ο 56χρονος υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν, ούτε μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή μαχαιριού. «Ήμουν σε παραλήρημα» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως είναι ψυχιατρικός ασθενής, ο οποίος έχει νοσηλευτεί δύο φορές ακούσια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί