Έγινε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού (φωτο)

Φωτογραφίες: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού, Μεθόδιου Βερνιδάκη, η οποία έγινε σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Η χειροτονία επισκόπου Κνωσού Μεθόδιου Βερνιδάκη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των ιεραρχών του νησιού και πλήθος φορέων και πολιτών.

Το παρών στην τελετή έδωσε και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μέγας Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος που ανέγνωσε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη χειροτονία του νέου επισκόπου Κνωσού, αναφέροντας ότι και η στιγμή της εκλογής είναι συμβολική, επικεντρώνοντας στη μικρασιατική του καταγωγή και τα 100 χρόνια του ξεριζωμού από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: « Με τις πνευματικές και τις εκκλησιαστικές του αρετές, με τις αρχές και τις αξίες στις οποίες είναι αφοσιωμένος, ο κ. Μεθόδιος θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου της θέσεως αυτής κ. Προδρόμου. Του εύχομαι υγεία, δύναμη ψυχική, και καρποφόρα πορεία στην αποστολή που επαξίως αναλαμβάνει».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί