Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Απορρίπτει προκλητικά τις προτάσεις Τσίπρα για αδιάβλητες εκλογές

Η κυβέρνηση απέρριψε ασυζητητί τις τέσσερις μίνιμουμ ενέργειες για την αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Γιάννης Οικονόμου πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και αρνήθηκε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιβεβαιώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει κρυπτόμενος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται και πάλι σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μονοπάτια. Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, βασισμένος μόνο σε ψέματα και ανυπόστατες φήμες, φτάνει στην απόλυτη πολιτική εξαθλίωση» ισχυρίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγες μόλις ώρες μετά το άγριο σφυροκόπημα της PEGA στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου εξαπολύει συκοφαντική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι πολιτεύεται με «τραμπισμό αλά γκρέκα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  • Να τερματίσει άμεσα τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού και να θεσμοθετήσει τη καθολική απαγόρευση της εμπορίας του από εταιρίες στην χώρα μας.
  • Να αντικαταστήσει άμεσα με πρόσωπο κοινής αποδοχής τον διοικητή της ΕΥΠ
  • Να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την άμεση αντικατάσταση της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως κας Βλάχου η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες για την εκτροπή.
  • Να δεσμευτεί ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα διοριστεί με διακομματική συναίνεση υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος θα έχει αυτονόητα την αρμοδιότητα της ΕΥΠ και όλων των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας που διαθέτουν συστήματα παρακολουθήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται και πάλι σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μονοπάτια. Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, βασισμένος μόνο σε ψέματα και ανυπόστατες φήμες, φτάνει στην απόλυτη πολιτική εξαθλίωση.

Η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας και το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο οφείλουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Κανείς, από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει. Ο κ. Τσίπρας  μιμείται τους ακραίους πολιτικούς στις Η.Π.Α. και τη Βραζιλία, οι οποίοι δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν διστάζουν να πληγώσουν βαριά τους θεσμούς των χωρών τους.

Αναζητά απεγνωσμένα δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα του, φτάνοντας στο σημείο να θυσιάσει την ομαλότητα και τη νομιμότητα, για να στήσει γραμμή προσωπικής του άμυνας. Όμως η πολιτική του αδυναμία οφείλεται στην πολιτική του ανεπάρκεια, στην ένδεια προτάσεων για τα υπαρκτά και τα μεγάλα που απασχολούν την Πατρίδα και στον “τραμπισμό αλά γκρέκα» με τον οποίο πολιτεύεται”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί