Εργασιακός μεσαίωνας – Χερσόνησος: Πλήρωνε τους εργαζόμενους και μετά εκβιαστικά έπαιρνε πίσω μέρος των χρημάτων!

Τους πλήρωνε το μισθό με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά μετά τους υποχρέωνε να του επιστρέφουν μέρος των χρημάτων! Η μέθοδος δεν είναι πρωτοφανής ούτε καινούργια, απλά αυτή τη φορά ο επιχειρηματίας – δράστης πιάστηκε στη φάκα, καθώς 3 εργαζόμενοι τον κατήγγειλαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, ο επιχειρηματίας – ξενοδόχος με έδρα τη Χερσόνησο, πλήρωνε τους εργαζόμενους μέσω τραπεζικού λογαριασμού ώστε να φαίνεται νόμιμος και στη συνέχεια απαιτούσε πίσω μέρος των χρημάτων. Αυτό γινόταν από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι και τον Οκτώβριο.

Αυτή τη φορά όμως πιάστηκε στα πράσα να παίρνει πίσω 500 ευρώ από εργαζόμενο, που αφορούσε στην απόλυσή του.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη ημεδαπός για εκβίαση και παραβάσεις εργατικής  νομοθεσίας 

Συνελήφθη χθες (03.11.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιήλθαν καταγγελίες τριών εργαζομένων σε επιχείρηση που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός ότι  κατά το χρονικό διάστημα από  Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2022 τους εξανάγκαζε να του επιστρέφουν μέρος των καταβληθέντων αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε χθες (03.11.2022)  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρόνο που λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από 23χρονο ημεδαπό στον οποίο είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης.  

Χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί