M. Θραψανιώτης: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά την  επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου. Σε αυτήν τονίζεται εκ νέου η έντονη ανησυχία τους για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου. Οκτώ μήνες μετά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Αναφορά, φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. 

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης φέρνει πιο κοντά γονείς και μαθητές στο μεγάλο τους φόβο: την αδυναμία του  σχολείου να καλύψει τις μαθησιακές τους ανάγκες, στρέφοντας αρκετούς από αυτούς στην αναζήτηση άλλου Μουσικού σχολείου ή και στην φοίτησή τους σε κλασικό λύκειο.

Επειδή ουσιαστική στήριξη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης δεν υφίσταται χωρίς την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών, είναι αναγκαία η άμεση επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών ώστε να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του μουσικού σχολείου.

Αναλυτικά η Αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς 

Παιδείας

Εσωτερικών

Θέμα: «Νέο κτίριο Μουσικού Σχολείου Λασιθίου».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου στην οποία το διοικητικό συμβούλιο έχοντας την εξουσιοδότηση από την γενική συνέλευση των μελών, αναφέρει  «τον προβληματισμό  τους  για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου». 

Ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν την φετινή χρονιά ανέρχεται στους 58 ( διπλάσιο αριθμό από την περσινή χρονιά) και όλα δείχνουν ότι για την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν περεταίρω. Οι υπάρχουσες υποδομές μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες και αρκετές φορές το μάθημα πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία καθώς γίνονται παράλληλα θεωρητικά μαθήματα και μουσικά και αυτό χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνουν ότι : «με προβληματισμό παρατηρούμε ότι μετά την πρώτη μας επιστολή προς εσάς ( 09/03/22) και τις απαντήσεις που λάβαμε από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας (με την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 45575/Φ1- 14/04/22) και Εσωτερικών ( με την υπ αριθμ πρωτοκόλλου 24785 – 14/04/22) οι διαδικασίες δεν προχωρούν . 

Μετά από αίτημα μας για ραντεβού με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε στις 31/08/22 συνάντηση με την Αντιδήμαρχο κα Χατζημαρκάκη όπου για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχαμε καμία απολύτως σαφή απάντηση παρά μόνο το ότι εστάλησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπ. Εσωτερικών». 

Ζητούν :

  • α. Την πλήρη , σαφή και επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου.
  • β. Το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση χρηματοδότησης των μελετών και της έναρξης των εργασιών κατασκευής.
  • γ. Την ενημέρωση για τυχόν έλλειψη κονδυλίων στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης .
  • δ. Την δυνατότητα ένταξης του νέου κτιρίου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

H σχετική επιστολή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ                 

               ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δ/νση ηλ. ταχυδρ: syllogosgonmsl@gmail.com

Προς:

Κον Πλακιωτάκη Ιωάννη 

Υπουργό Ναυτιλίας -Βουλευτή Ν. Λασιθίου 

Κον Θραψανιώτη Εμμανουήλ 

Βουλευτή Ν. Λασιθίου 

Κοιν: 

Διεύθυνση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Δήμο Ιεράπετρας (Γραφείο Δημάρχου)

Προϊστάμενο Διεύθυνσης Β/μιας Εκπ/σης Λασιθίου

Αντιπεριφέρεια Λασιθίου ( Γραφείο Αντιπεριφερειαρχη)

Επιστολή

Θέμα : Νέο κτίριο Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Βουλευτά 

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με δεύτερη επιστολή και σαφως προβληματισμένοι για την πορεία των διαδικασίων που αφορούν την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου. 

Ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν την φετινή χρονιά ανέρχεται στους 58 ( διπλάσιο αριθμό από την περσινή χρονιά) και όλα δείχνουν ότι για την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν περεταίρω. Οι υπάρχουσες υποδομές μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες και αρκετές φορές το μάθημα πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία καθως γίνονται παράλληλα θεωρητικά μαθήματα και μουσικά και αυτό χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Με μεγάλο προβληματισμό παρατηρουμέ ότι μετά την πρώτη μας επιστολή προς εσάς ( 09/03/22) και τις απαντήσεις που λάβαμε από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας (με την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 45575/Φ1- 14/04/22) και Εσωτερικών ( με την υπ αριθμ πρωτοκόλλου 24785 – 14/04/22) οι διαδικασίες δεν προχωρούν . 

Μετα απο αίτημα μας για ραντεβολυ με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε στις 31/08/22 συνάντηση με την Αντιδήμαρχο κα Χατζημαρκάκη όπου για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχαμε καμμία απολύτως σαφή απάντηση παρά μόνο το ότι εστάλησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα επιλέον στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπ Εσωτερικών. 

Στο επόμενο διάστημα δημόσιες αναφόρες θεσμικών παραγόντων αλλα και με σαφή δήλωση τους ανέφεραν ότι δεν υπαρχει χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο.

Με πρόσφατη επιστολή μας προσωπικά προς το Δήμαρχο Ιεράπετρας Κο Καλαντζάκη του ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση για την πορεία των διαδικασίων πράγμα που μετά λύπη μας δήλωνουμε οτι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα .

Ως γονείς προβληματιζόμαστε για την εξέλιξη του Μουσικού Σχολείου γι αυτο και ζητάμε ..

α. Την πλήρη , σαφή και επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου.

β. Το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση χρηματοδότησης των μελετων και της έναρξης των εργασιών κατασκευής.

γ. Την ενημέρωση για τυχόν έλλειψη κονδυλίων στο Πρόγραμμα Αντωνης Τρίτσης .

δ. Την δυνατότητα ένταξης του νέου κτιρίου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την ενημέρωσή μας αλλά και για την επίσπευση των διαδικασίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί