Eπίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Ν. Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές – Προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Βαριές κατηγορίες εις βάρος της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη των ευθυνών της στο σκάνδαλο των υποκλοπών -με την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων όπως μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κ.α.- διατυπώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο υπόμνημα που κατέθεσε προς την Επιτροπή PEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο βήμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Ανδρουλάκης σημειώνει στο υπόμνημα που κατέθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει ως μόνο στόχο την συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, κάτι που δυστυχώς φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα», καθώς «πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την επιτροπή». Επισημαίνεται επίσης ότι από τις 6 Οκτωβρίου, οπότε και κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής PEGA στις Βρυξέλλες, η πρόοδος των εξελίξεων δεν αποκάλυψε την αλήθεια.

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή, σημειώνοντας την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων όπως πχ ο πρωθυπουργός, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κλπ εκ μέρους της πλειοψηφίας. Επισημαίνει ότι μάρτυρες – κλειδιά (ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης και ο τέως, Π. Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που ίσχυσε όμως μόνο στην περίπτωσή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο».

Σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι ο Ν. Ανδρουλάκης αρνήθηκε την ενημέρωση, κατά πληροφορίες στο υπόμνημά του σημείωσε ότι «τέτοιες τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».

Μάλιστα στο υπόμνημα του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τις κυβερνητικές παλινωδίες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει στις 5 Αυγούστου ότι ο Γ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά κάποιες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση. Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ότι θα ήταν “καινοτομία” η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί