Ναυάγιο – Εύβοια: 10 μετανάστες έχουν διασωθεί – Δεκάδες ακόμα αγνοούνται

Ναυάγιο σημειώθηκε στην Εύβοια στα Στενά του Καφηρέα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί εννέα άτομα και εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν 68 άτομα.

Δείτε: Συναγερμός στην Εύβοια: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο και περισυνελέγη σώο ακόμη ένα άτομο, στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενων μεταναστών μετά τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε. Ο διασωθείς παρελήφθη από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 10 άτομα. Τα 9 άτομα περισυνέλεξε σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος από τη βραχονησίδα Μανδηλού. Συνεχίζουν να αγνοούνται περίπου 58 άτομα, σύμφωνα με τον αριθμό των επιβαινόντων που δήλωσαν οι διασωθέντες.

Πρόκειται για πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Κοκκάλα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Στην ευρεία επιχείρηση συμμετέχουν ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι 7-8 μποφόρ, ενώ οι ριπές φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί