Εν Πάτση Περιπτώσει, τελειώσατε

Του Δημήτρη Κλαράκη

Όλοι θυμόμαστε την θρυλική κινηματογραφική ατάκα της Σαπφούς Νοταρά «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα». Νομίζω δεν υπάρχει πιο ταιριαστή φράση για να αποδώσει την κωμικοτραγική κατάσταση, την ιλαροτραγωδία που βιώνει η χώρα μας, στις μέρες του επιτελικού κράτους.

Η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν γίνει πια η νέα κανονικότητα του Μαξίμου στην οποία αποσκοπεί να εθιστεί η σαστισμένη κοινωνία, για να μην αντιδρά. Από πού να ξεκινήσει κάποιος να απαριθμεί τα έργα και τις ημέρες του γαλάζιου πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Το ένα σκάνδαλο καλύπτει επικοινωνιακά το άλλο σε ένα ντόμινο χωρίς τέλος.

Θυμάστε πρόσφατα τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μαραβέγια.  Το 2021 η υπό σύσταση εταιρεία της συζύγου του -μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 ευρώ– κατέθεσε αίτηση συνολικού ύψους 4,2 εκ. ευρώ, στον Αναπτυξιακό Νόμο για δυο επενδυτικά έργα. Πήρε τις εγκρίσεις του Αναπτυξιακού Νόμου, άσχετως ότι εν τέλει δεν εκταμιεύθηκαν τα ποσά, καθώς δεν μπορούσε η ίδια να διαθέσει το απαιτούμενο τριπλάσιο ποσό, δηλαδή 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί ο κ. Πάτσης, βουλευτής Γρεβενών. Ο εν λόγω βουλευτής της ΝΔ παρανόμως με βάση την κείμενη νομοθεσία διατηρούσε off shore εταιρείες και αγόραζε τραπεζικά δάνεια, ως κοράκι των πλειστηριασμών στο 1/15 της αξίας τους. Μάλιστα ήταν τόσο καλός στη δουλειά αυτή που το 2011, όταν δηλαδή δεν είχε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να νομοθετήσει οτιδήποτε, η Τράπεζα Πειραιώς του έδωσε δάνειο 4 εκ ευρώ για να αγοράσει κόκκινα δάνεια της (Πειραιώς), ύψους 63 εκ ευρώ. Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό.

Μέχρι στο Ηράκλειο διατηρούσε γραφείο. Μάλιστα εμφανίζεται να μετέχει και στην Παγκρήτια Τράπεζα. Μέσω της Κυπριακής Horselord LTD φαίνεται να συμμετέχει με 1 εκατ. στην Lyktos που κατέχει το 20% της τράπεζας.

Επιπλέον φέρεται ο κ. Πάτσης να εισέπραξε και το ευτελές ποσό του 1 εκ ευρώ απ τα ΕΛΤΑ με απευθείας διαδικασίες, για νομικές υπηρεσίες σε διάστημα 2 ετών. Αυτό προκάλεσε και την παραίτηση του δ/ντος συμβούλου των ΕΛΤΑ. Στα ΕΛΤΑ βέβαια οι αποκαλύψεις μόλις άρχισαν, για την ιδιωτική εταιρεία ΟΝΕΧ, η οποία μέσα σε 3 χρόνια, εισέπραξε 50 εκατ. ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων και φωτογραφικών διαδικασιών από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier. 

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης Πάτση είναι ότι και το δικό του δάνειο στην Πειραιώς κοκκίνισε, ενώ φέρεται να οφείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθώματα στο γηροκομείο Αθηνών, για γραφεία που είχε νοικιάσει.  Το 2018 μάλιστα ουσιαστικά «πτώχευσε», κατέθεσε αίτηση αναδιάρθρωσης των οφειλών του ύψους 700.000, ευρώ, διότι όφειλε μεταξύ άλλων στον ΕΦΚΑ 191.000,00 ευρώ και συνολικά σε δικαστικούς επιμελητές άλλες 499.487,00 ευρώ.

Θα αναρωτηθεί κάποιος δικαιολογούνται απ τα εισοδήματα και την εν γένει περιουσιακή του κατάσταση όλα αυτά. Η απάντηση είναι όχι. Τώρα πως η αρμόδια Επιτροπή για το πόθεν έσχες της Βουλής τα βρήκε όλα καλά, ακόμα και τις off shore εταιρείες είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί.

Βέβαια ο κ. Πάτσης δεν είναι τυχαίος. Είναι άνθρωπος του συστήματος που κυβερνά Ο κ. Πέτσας είναι κουμπάρος του, ενώ το 2015 είχε εκδράμει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη στην Κων/πολη για «Μπίζνες στην αυλή του Ερντογάν» όπως έγραφε το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Δημοκρατίας.

Βέβαια σήμερα, 7 χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει, δεν είδε ποιος είναι και τι έκανε. Λογικό. Γιατί ο κ. Πάτσης είναι απλά αχυράνθρωπος, ενδιάμεσος,  άλλων, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Δεν μας φτάνουν τα οικονομικά σκάνδαλα έχουμε και τα τεράστια θεσμικά ατοπήματα. Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ ευθέως μιλάνε για παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων, που είχε στηθεί στο Μαξίμου, υπό την εποπτεία του ανιψιού του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, ο οποίος ήταν γραμματέας του γραφείου του, που παρακολουθούσε τους πάντες. Επιχειρηματίες,  πολιτικούς, υπουργούς. Μάλιστα γίνεται μνεία ακόμα και για σχέσεις με τη νύχτα και το οργανωμένο έγκλημα.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα χε προκληθεί σεισμός με όλα αυτά που συμβαίνουν, θα υπήρχαν παραιτήσεις υπουργών, πτώση κυβερνήσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση στα κάγκελα αλλά δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων. Στην Ελλάδα είναι απλά πράγματα που συμβαίνουν και ουδέποτε τα γνωρίζει ο Μητσοτάκης. Επομένως ή είναι ανίκανος να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του, στην κυβέρνηση του, στο περιβάλλον του, ακόμα και μέσα στη δική του οικογένεια ή απλά μας κοροϊδεύει χοντρά. Ό,τι απ τα δύο και αν ισχύει έχει πλήρως και απόλυτα απονομιμοποιηθεί ως Πρωθυπουργός μιας ευνομούμενης, δημοκρατικής Ευρωπαϊκής χώρας. Έταξε νόμο και τάξη και έχει μετατραπεί η χώρα σε θέατρο της διαφθοράς, της διαπλοκής, του οργανωμένου εγκλήματος.

Αλλά και στα εθνικά θέματα χτυπάνε καμπανάκια συναγερμού. Θυμάστε που η κυβέρνηση μας έλεγε ότι θα στείλει μια φορά όπλα στην Ουκρανία όπλα, απ το στοκ του στρατού. Τελικά μάθαμε απ τη Γερμανία ότι δεν έστειλε μόνο μια φορά, ούτε απ το στοκ, αλλά απ τα ελληνικά νησιά τα επιχειρησιακά μέχρι πρότινος  τεθωρακισμένα τύπου BMP-1.

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προμηθεύτηκε, άγνωστο πάλι με ποιους ακριβώς όρους, τα γερμανικά Marder για να αντικαταστήσει τα οχήματα που έφυγαν απ τα νησιά. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του γερμανού Καγκελαρίου μας ενημέρωσε με κάθε επισημότητα ότι τα Marder θα πάνε στον Έβρο και όχι στα νησιά μας. Ακόμα ένα ψέμα.

Εύλογα απορεί κάποιος αν οδηγούμαστε μετά την συνάντηση στο Βόσπορο σε μια έμμεση αποστρατικοποίηση των νησιών μας, όπως θέλει η Άγκυρα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Α.ΓΕΣ ζήτησαν να μην πάνε τα Marder στα νησιά, αλλά στον Έβρο; Πως εξισορροπείται το έλλειμμα ισχύος απ την παραχώρηση των θωρακισμένων στην Ουκρανία;

Η Ελλάδα έχει την ατυχία σε μια δύσκολη συγκυρία να έχει τη χειρότερη κυβέρνηση. Μονίμως η δικαιολογία τους είναι ότι δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν, φταίει κάποιος άλλος αλλά όχι ο Μητσοτάκης ή η κυβέρνηση του.

Για όλο αυτό το χάος που επικρατεί σε όλους τους τομείς στη χώρα ένας είναι ο υπεύθυνος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γαλάζιος θίασος του. Μας κούρασαν πια με τα επικοινωνιακά κόλπα, τις δικαιολογίες, τα ψέματα και τη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων.

Μόνη υπηρεσία που μπορούν πλέον να προσφέρουν είναι η άμεση αποχώρηση τους και η προκήρυξη εκλογών για να σωθεί ό,τι σώζεται απ τη λαίλαπα των γαλάζιων παιδιών που ως ακρίδες εφόρμησαν στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Εν Πάτση περιπτώσει, καταλάβετε το. Τελειώσατε.

Όσο πιο γρήγορα το πράξετε τόσο θα γλιτώσει η χώρα από επιπλέον δεινά. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί