Ο  Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης “Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς” εγκαινίασε τη νέα του στέγη

Τον δικό του, ιδιόκτητο χώρο απέκτησε ο  Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης “Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς” – Cretan Palliative Care, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε ανθρώπους με ανίατες ασθένειες και τις οικογένειές τους. 

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τέταρτη 26/10/202, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε την προσωπική του υποστήριξη, αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης στο πολύτιμο έργο του Συλλόγου προς τους έχοντες ανάγκη συνάνθρωπους μας. 

Αντίστοιχη αναφορά έγινε και από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος είναι αρωγός και υποστηρικτής του Συλλόγου, όπως και άλλων εθελοντικών ομάδων που στόχο έχουν να στέκονται δίπλα στους πάσχοντες πολίτες της πόλης.

Την ιδιαίτερης σημασίας βραδιά, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, φίλων και υποστηρικτών του Συλλόγου, αλλά και ασθενών και οικείων τους που περνούν δύσκολες ώρες, λόγω κάποιας ανίατης ασθένειας.  Ανάμεσα στους συμπαραστάτες και υποστηρικτές του έργου και του οράματος του Συλλόγου, ήταν οι ιδρυτές του και γονείς του Ζαχαρία Μπαντουβά, Ροσβίτα και Κωσταντίνος Μπαντουβάς,  η κόρη του Αλεξάνδρα Μπαντουβά,  η αδερφή του Δέσποινα Μπαντουβά, συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και συμμαθητές του.
Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους η κ. Γεωργία Μηλάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης, Ειδική Παθολόγος Ιατρός και μέλος πολλών εθελοντικών ομάδων του Ηρακλείου, ο κ. Λάμπρος Βαμβακάς Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Δημόσιας Υγείας, η κ. Ειρήνη Παπαδάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Γιώργος Παπαδάκης,  Ερευνητής του ΙΤΕ και επιστημονικός υπεύθυνος της νεοσύστατης μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (Hybrid Molecular Imaging Unit HMIU) του ΙΠ-ΙΤΕ (Ινστιτούτο Πληροφορικής – Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας), Πυρηνικός Ιατρός.

Συγκινητική ήταν επίσης η ανταπόκριση πολλών προσκεκλημένων στο κάλεσμα για ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, πολλοί από τους οποίους  δήλωσαν τη συμμετοχή τους ως εθελοντές και μέλη αντίστοιχα ή προχώρησαν σε κάποια δωρεά.
Ο νέος, ιδιόκτητος χώρος του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης “Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς”   βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Γεωργιάδου 64Α  και προσφέρει  στους ασθενείς και τις οικογένειές τους τις ακόλουθες υπηρεσίες: 

  • Συμβουλευτική, διαλογισμός, χαλάρωση,

         υποστηρικτικές ομάδες- βοηθάνε στην μείωση του στρες και στην  

         βελτίωση της αυτοεκτίμησης. 

  • Τέχνη και Μουσικοθεραπεία- βοηθάνε στην χαλάρωση και μείωση του πόνου και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων. 
  • Πολυαισθητηριακός χώρος για την ενδυνάμωση νοητικών λειτουργιών και χαλάρωσης. 
  • Χώρος για ψυχοθεραπευτικές- συμβουλευτικές συνεδρίες με ασθενείς 
  • Χώρος για λειτουργία μικρών ομάδων ασθενών, συνοδών αλλά και επαγγελματιών αποφόρτισης ή δημιουργικές δραστηριότητες. 
  • Χώρος φυσικοθεραπείας. 

Επίσης παρέχεται κατ’ οίκον φροντίδα από νοσηλευτές με εξειδικευμένες γνώσεις συμβουλευτικής & ανακουφιστικής και δωρεάν προσφορά ιατρονοσηλευτικού υλικού σε ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο τηλ:  2810 258 736, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00  ή στο  e-mail: info@palliativecare.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί