“Χάθηκε” το πλοίο με τους 300 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κρήτης! – Κανένα ίχνος, υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές

Κανένα ίχνος δεν έχουν βρει οι αρχές από τους 300 μετανάστες που φέρονται ως επιβαίνοντες σε μεγάλο σκάφος το οποίο έχει εκπέμψει sos από το βράδυ της Παρασκευής νότια της Κρήτης. Η οργάνωση ALARM PHONE έχει απευθύνει εκκλήσεις για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης ωστόσο από την ελληνική ακτοφυλακή ισχυρίζονται πως δεν έχει προκύψει κανένα ίχνος τους σκάφους.

Δείτε:

Κινδυνεύουν 300 άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης – Έκκληση για τη σωτηρία τους, καμιά κινητοποίηση από την Ελλάδα! (εικόνες)


Η οργάνωση ALRAM PHONE έχει απευθύνει δημόσια έκκληση για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης προς το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και τις ελληνικές αρχές από το βράδυ της Παρασκευής όταν είχε την πρώτη επικοινωνία με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σκάφος. Σύμφωνα με τις αναφορές των επιβαινόντων στο σκάφος βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι, ίσως και περισσότεροι ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται παιδιά που έχουν υποστεί αφυδάτωση καθώς και ασθενείς.

Η πρώτη ειδοποίηση δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 8:51 με το στίγμα του σκάφους να εντοπίζεται μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και ενώ έπνεαν άνεμοι ταχύτητας 27 κόμβων. Σε δεύτερη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου το ALARM PHONE ενημέρωσε πως το σκάφος παρασύρεται μέχρι την Κρήτη (λιγότερο από 40 μίλια από την ακτή) ενώ σε νεότερη αναφορά λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου το ακυβέρνητο σκάφος φαινόταν να βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια από τα νότια του νομού Χανίων και στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε από το ALARM PHONE λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου ήταν πως στις 15:27 το μεσημέρι επικοινώνησαν με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και με το Ελληνικό Λιμενικό και τους είπαν ότι ερευνούν αλλά δεν έχουν πληροφορίες.

«Εδώ και ώρες δεν έχουμε επαφή με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πού είναι;» αναφέρει στο τελευταίο του tweet για το συγκεκριμένο περιστατικό το ALARM PHONE.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί