Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες ο Νίκος Ηγουμενίδης

«Οι μαθητικές παρελάσεις – από εδώ στο Νομό Ηρακλείου – στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη λήθη και τιμής στη μνήμη των ηρώων της πατρίδας μας», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου μετά το πέρας των εκδηλώσεων

Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης τιμώντας τη μνήμη του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης. Ο βουλευτής παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία και τις μαθητικές παρελάσεις, και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στα Μνημεία των Ηρώων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ευρεία συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις παρελάσεις σε όλο τον Νομό Ηρακλείου μάς δίνει δύναμη και μάς γεμίζει αισιοδοξία για την στερέωση της μνήμης απέναντι στον κίνδυνο του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι μια μέρα εθνικής μνήμης απέναντι στον ηρωισμό και την αυτοθυσία για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας.

Σε μια ιστορική συγκυρία που ο πόλεμος αποτελεί μια πραγματικότητα στην ευρύτερη γειτονιά μας, και σε μια περίοδο που ο φασισμός δείχνει να σηκώνει κεφάλι, η σημερινή μέρα στέλνει το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε και απαιτούμε την απόδοση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων. Είναι διαρκής ο αγώνας απέναντι στον φασισμόκαι σε κάθε μορφήαυταρχισμού που αμφισβητεί την ελευθερία των λαών και οδηγεί σε πολεμικές συρράξεις.

Οι εκδηλώσεις και οι μαθητικές παρελάσεις – από εδώ στο Νομό Ηρακλείου – στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη λήθη και τιμής απέναντι στους ήρωες της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί