Πλήθος κόσμου στις μαθητικές παρελάσεις στο δήμο Χερσονήσου

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Χερσονήσου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τίμησαν την επέτειο του «ΟΧΙ», ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε Γούρνες, Ανάληψη Χερσονήσου, Ανώπολη, Γούβες, Ελιά, Επισκοπή, Λιμάνι Χερσονήσου, Μάλια και Μοχό. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Χερσονήσου.

Ακολούθησαν τελετές επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων. 

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Γούρνες, στο Λιμάνι Χερσονήσου, στα Μάλια, στην Επισκοπή, στο Μοχό και στην Ανάληψη Χερσονήσου. 

«Η 28η Οκτωβρίου είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες όπου γης. Είναι μία ιστορική στιγμή που περιλαμβάνει μνήμες, βιώματα και αξίες που καθοδηγούν τον εθνικό μας βίο. Την πλήρη άρνηση στην υποταγή, την προσήλωση στο δημοκρατικό ήθος και την εθνική αξιοπρέπεια», επεσήμανε για την Επέτειο του «ΟΧΙ» ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος κάνοντας ειδική αναφορά στα πολλαπλά και επίκαιρα μηνύματα του Έπους του ’40. 

«Τιμούμε τους ήρωες που αποφάσισαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια. Με το Έπος του ’40, αλλά και αργότερα με την Εθνική Αντίσταση, μας κληροδότησαν διδακτικό παράδειγμα για το καθήκον που έχουμε έναντι της πατρίδας, αλλά και εναντίον του φασισμού. Είναι μία επέτειος που μας θυμίζει τις αρετές και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου. 

Στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου, στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το συγκρότημα του κ. Στέλιου Καφετζάκη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί