Η μαθητική παρέλαση στο Γάζι

Μενέλαος Μποκέας: «Στις πιο δύσκολες ώρες, μόνο με ενότητα, αδελφοσύνη, αυταπάρνηση και μεθοδικότητα βρίσκουμε το δρόμο προς το φως»

 «Δέος και χρέος. Μέρα τιμής και μνήμης. Για εκείνους  που ορθώθηκαν ενάντια στο φασισμό και τον κατακτητή. Βαρύς ο φόρος αίματος στο Μαλεβίζι. Εκατοντάδες οι ήρωές μας, θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας. Η φετινή επέτειος βρίσκει τον τόπο μας λαβωμένο, αλλά με ένα ανθρώπινο μέτωπο ενωμένο.  Σήμερα ας θυμηθούμε ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές, τις πιο δύσκολες ώρες, μόνο με ενότητα, αδελφοσύνη, αυταπάρνηση και μεθοδικότητα βρίσκουμε το δρόμο προς το φως. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες! Χρόνια πολλά, Μαλεβίζι!» ανέφερε στο μήνυμα του για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. 

Οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν στο Δήμο Μαλεβιζίου με τη μαθητική παρέλαση στο Γάζι. 

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να χειροκροτήσουν θερμά τους μαθητές και τα μέλη των συλλόγων και σωματείων που συμμετείχαν στην παρέλαση στο Γάζι, τιμώντας τους ήρωες του 1940. 

Νωρίτερα σήμερα, προηγήθηκε η δοξολογία στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι, καθώς και ανάλογες τελετές και καταθέσεις στεφάνων Τύλισο και Κρουσώνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί